play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Habijan održao konferenciju o nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan u ponedjeljak je održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na aktualnu političku situaciju i odluke koje će se donositi na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Vezano uz imenovanje intendantice Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, Habijan smatra kako su kandidatkinje Sofija Cingula i Senka Bulić jedine od petero kandidata ponudile program koji ispunjava očekivanja Grada Varaždina, ali i varaždinske publike. „Kazališno vijeće je donijelo svoju odluku i HDZ će je podržati, prije svega zato što je Kazališno vijeće tijelo koje predstavlja struku i vjerujem da su objektivno izabrali osobu koja je kompetentna preuzeti vođenje kazališta.“ – rekao je Habijan. Dodao je kako od nove intendantice očekuje da uz kvalitetan program osigura sve uvjete koje prema Zakonu o kazalištu mora ispuniti nacionalno kazalište u programskom i umjetničkom smislu. „Nadam se da će sada stati i unutarnje opstrukcije od strane pojedinaca koji će svoju energiju usmjeriti na posao za koji su plaćeni. Također, želim još jednom zahvaliti dosadašnjoj intendantici Jasni Jakovljević na svemu što je učinila za HNK u Varaždinu, pogotovo u pogledu cjelokupne obnove, ali i dobivanja statusa nacionalnog kazališta. Žao mi je što je njezin mandat završio na ovakav način zbog osobnih interesa i ambicija pojedinaca.“ – istaknuo je Damir Habijan.

Jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda nadolazeće sjednice Gradskog vijeća bit će Prijedlog odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada.

Habijan ističe da ovdje nema mjesta za demagogiju i populizam. „Prije svega očekujem da nas Uprava Čistoće upozna s realnim financijskim stanjem društva. HDZ inzistira na tome da se cijene odvoza otpada formiraju po socijalnim kriterijima i da se nađe model stimuliranja građana za razvrstavanje otpada i manju potrošnje plastike. Gradonačelnik može donijeti odluku kojom će se sufinancirati odvoz otpada svima koji će po socijalnoj osnovi na to imati pravo. Nismo za povećanje cijena našim građanima.“ – kazao je Habijan te dodao da očekuje od direktora Čistoće argumentaciju cijena s potpunom transparentnošću poslovanja.

Habijan je na upit novinara komentirao i lamentiranje bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka u vezi imenovanja novog direktora trgovačkog društva Varkom d.d.: „Prema dostupnim informacijama, imenovanje je provedeno sukladno Zakonu o trgovačkim društvima. Očito Čehok ne poznaje razliku između pravnih oblika društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i dioničkog društva (d.d.) te nadležnosti organa unutar navedenih trgovačkih društava. Ne razlikuje ni Skupštinu kao organ unutar d.o.o. niti Glavnu skupštinu kao organ unutar d.d.“ Predsjednik varaždinskog HDZ-a je objasnio kako Zakon o vodnim uslugama predviđa da Skupština imenuje direktora, što se odnosi na d.o.o., a Varkom je d.d. gdje odluku o imenovanju donosi Nadzorni odbor društva, a ne Glavna skupština. „Čak niti odredbe Zakona o vodnim uslugama, koje daju dodatne ovlasti Skupštini društva, ne propisuju da Skupština imenuje Upravu. No, svakako bi za ovu poziciju, kao i za svako drugo radno mjesto, trebao biti proveden natječaj za zapošljavanje.“ – rekao je Damir Habijan.

SONY DSC
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Pjesnici dali svoj doprinos širenju energije ljubavi i podrške

  Odluka o proglašenju 21. ožujka Svjetskim danom poezije usvojena je tijekom UNESCO-ovog 30. zasjedanja održanog u Parizu 1999. godine. Jedan od glavnih ciljeva obilježavanja ovog Dana jest podržati jezičnu raznolikost kroz pjesničko izražavanje i ponuditi ugroženim jezicima priliku da se čuju u njihovim zajednicama. Doprinos obilježavanju dala je Udruga „Ritam Misli“ iz Varaždina koja je organizirala dvodnevni pjesnički maraton „Poezijom govorim“. „ - Pjesnički maraton je maraton emocija, zagrljaja, prijateljstva. […]

  today22/03/2022 73

  0%