play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za projekt energetske obnove dvorca Šaulovec

U Županijskoj palači potpisan je Ugovor o uslugama izrade idejnog projekta, glavnog projekta i izvedbenog projekta energetske obnove dvorca Šaulovec s pripadajućim elaboratima te izradu izvedbenog projekta i objedinjenog troškovnika radova. Ugovor su u nazočnosti zamjenice župana Silvije Zagorec, predsjednika Županijske skupštine Josipa Križanića i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka potpisali privremeni ravnatelj Ustanove za obrazovanje odraslih „Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije“ Robert Kelemen te direktorica Arhitektonskog studija „Nexar“ Zdenka Šarolić.

Dvorac Šaulovec jedan je od mnogih dvoraca Varaždinske županije koji desetljećima čeka obnovu, i za razliku od drugih, on ju je i dočekao. Osim što ćemo njegovom obnovom zaštititi kulturno dobro, on će ujedno kao sjedište Europskog talent centra Hrvatska biti spoj znanja, kulture, okoliša i turizma – rekla je prilikom potpisivanja ugovora zamjenica Silvija Zagorec. A da je ovo provi korak prema revitalizaciji dvorca potvrdio je privremeni ravnatelj Ustanove za obrazovanje odraslih „Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije“ mr. sc. Robert Kelemen

Izradom ove projektno-tehničke dokumentacije stvorit ćemo preduvjete za provedbu mjera energetske obnove i energetske učinkovitosti na zgradi dvorca Šaulovec, unaprijediti održivost njene zaštite te osigurati prostorne i tehničke uvjete za objedinjavanje šireg spektra javnih i društvenih namjena s posebnim naglaskom na obrazovanje – objasnio je Robert Kelemen.

Kao domaćoj tvrtki sa sjedištem u Ivancu iznimno nam je drago što ćemo sudjelovati u projektu revitalizacije dvorca Šaulovec koji smatramo jednim od ljepših dvoraca u Hrvatskom zagorju. Svaki projekt je novi izazov, a dvorci su poseban izazov, no imamo znanje, imamo iskustvo i uvjerena samo kako ćemo napraviti odličan projekt – nadovezala se Zdenka Šarolić.

Cijena izrade projektno-tehničke dokumentacije iznosi 51.675,00 eura bez poreza na dodanu vrijednost, odnosno 64.593,75 eura s PDV-om.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%