play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gutić i Faber pobjednici su 45. Novogodišnje utrke grada Varaždina

 

U Varaždinu je održano 45. izdanje Novogodišnje utrke grada Varaždina, prvog sportskog natjecanja u Hrvatskoj u 2024. godini i jedinog koje već niz godina počinje točno u ponoć sa Stare na Novu godinu.

 

U utrci dugoj 4,6 kilometara varaždinskim gradskim ulicama i trgovima sudjelovalo je 450 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske te iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Velike Britanije i Nizozemske.

 

Pobjednik u muškoj konkurenciji je Uroš Gutić iz Atletskog kluba Borac iz BiH-a, drugo mjesto zauzeo je Jan Kokalj iz Slovenije, dok je treće mjesto pripalo Tomislavu Novoselu iz AK Dinamo Zrinjevac.

 

U kategoriji žena pobjednica je Tea Faber iz Atletskog kluba Fit, drugo mjesto osvojila je Petra Katanec iz AK Dinamo, a treća je bila Helena Gleđa AK Fit.

 

I ovogodišnje 45. izdanje Novogodišnje utrke organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suorganizaciji Atletskog kluba „Sloboda” i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Znak za start točno u ponoć na Trgu kralja Tomislava dao je gradonačelnik Neven Bosilj.

 

Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina podsjetila je da ova jedinstvena utrka u Hrvatskoj i svijetu traje od 1. siječnja 1978. godine.

 

– Raduje nas što nam se iz godine u godinu vraćaju brojni trkači. I ove godine sudjelovali su natjecatelji svih dobnih skupina, a osim iz svih dijelova Lijepe naše, mnogo trkača stiglo je i iz inozemstva, što pokazuje vrijednost ove utrke – rekla je Sitar.

 

Za najbolje trkače organizator je pripremio vrijedne nagrade, i to 300 eura za prvo, 200 za drugo i 100 za treće mjesto.

 

Dodajmo da je varaždinska Novogodišnja utrka jedna je od najdugovječnijih u svijetu. Prilagođena je rekreativnim trkačima, ali i vrhunskim atletičarima koji postižu zapažene rezultate.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Odlični turistički rezultati: Varaždinska županija ostvarila čak 66 posto više noćenja

  Turisti iz cijele Hrvatske, ali i europskih zemalja su i prošle godine prepoznali Varaždinsku županiju kao odličnu turističku destinaciju. U Varaždinskoj županiji je 2021. ostvareno čak 66 posto više noćenja u odnosu na prethodnu godinu, točnije ukupno 73.595 dolazaka turista i 153.197 noćenja. Turističke rezultate predstavili su zamjenica župana Silvija Zagorec, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini danas u Topličici kod Novoga Marofa na konferenciji za novinare, na […]

  today17/01/2022 102

  0%