play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik Siniša Jenkač ugostio veleposlanika Izraela Garyja Korena

U Kulturnom centru „Ivan Rabuzin” gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač ugostio je u četvrtak veleposlanika Izraela Nj. E. Garyja Korena. Nakon održanog sastanka, gradonačelnik Jenkač otkrio je teme o kojima je razgovarao s izraelskim veleposlanikom. Kako je rekao, govorilo se o mnogo toga, a veleposlanik Koren upoznat je s Varaždinskom županijom te njezinim mogućnostima i turističkom ponudom.

– Razgovarali smo o daljnjoj suradnji kulturnih ustanova, suradnji s našim školama, da promoviramo i spajamo hrvatsku i izraelsku kulturu. Na tome ćemo sigurno ustrajati i taj vid suradnje ćemo razvijati. Upoznali smo ambasadora s mogućnostima obostranih, zajedničkih investicija – rekao je Jenkač i dodao da je na sastanku bio i direktor tvrtke Knauf Insulation koja trenutno ima veliku investiciju na području Novog Marofa, drugu najveću u Hrvatskoj.

– Govorilo se također o mogućnostima izvoza nekih proizvoda u Izrael u budućnosti, kao i o povezivanjima što se tiče industrije, naoružanja i slično. Bio je i tu i načelnik općine Ljubeščica u kojoj se priprema proizvodnja i radi na inovaciji proizvoda u obrambenoj industriji – kazao je Jenkač.

Veleposlaniku Izraela Garyju Korenu ovo je prvi posjet Novom Marofu, ali, kako je rekao, definitivno ne i posljednji. Istaknuo je zahvalnost na dobroj suradnji s Hrvatskom na različitim poljima.

– Iako se najviše radi u glavnom gradu Zagrebu, čvrsto vjerujem u naš rad i izvan glavnih gradova. U Novi Marof ću se nastojati vratiti za festivale, želim upoznati krajolik. Volim istraživati, želio bih upoznati povijest, kušati lokalno vino, čuo sam da je jako dobro – kazao je izraelski gost i dodao da je važan i kontakt među ljudima.

Može se učiniti više na ekonomskom planu, kazao je i dodao da će posjetiti nekoliko tvrtki koje bi mogle biti zanimljive, poput tvornice Knauf Insulation za kamenu mineralnu vunu i drugi izolacijski materijal o kojoj su već govorili, pa je moguć i dogovor nekih poslova.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%