play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik Jenkač poziva mještane da u što većem broju dođu na svečanu sjednicu Gradskog vijeća te obilježavanje dovršetka dvaju povijesnih projekata

U petak, 1. rujna 2023. godine, s početkom u 17 sati na saniranom odlagalištu Čret održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novog Marofa koja će okupiti veliki broj uzvanika, ali i mještana. Razlog nesvakidašnjoj i neuobičajenoj lokaciji su dva velika, za Grad Novi Marof povijesna projekta o kojima su govorile generacije.

 

– U ovoj posebnoj prigodi, imamo čast proslaviti uspješno završene višemilijunske projekte koji su obogatili naš grad, a riječ je o dva vrlo važna, velika i uspješna projekta. Prvi od njih je sanacija odlagališta Čret vrijednosti oko 17,5 milijuna kuna, a Grad Novi Marof osigurao je od resornog ministarstva bespovratnih 13,3 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Upravo kada mnoge sredine u Hrvatskoj imaju velike probleme sa zbrinjavanjem otpada i rješavanjem postojećih odlagališta, Grad Novi Marof riješio je veliki problem, ne samo u ovom trenutku, već za generacije koje dolaze.

 

Drugi veliki projekt, možda i najveći u posljednjih 30-ak godina na cestama sjeverozapadne Hrvatske, je izgradnja i otvorenje istočne obilaznice grada Novog Marofa. Nakon dvije godine intenzivnih radova, istočna obilaznica puštena je u promet, a investicija je to Hrvatskih cesta veća od 18 milijuna eura.

 

– Ovako veliku investiciju, ne samo po vrijednosti, već i po značaju za naš grad i mještane, moramo obilježiti svi zajedno. To je nešto o čemu su brojne generacije sanjale, mnogi su najavljivali da će to riješiti, a sada smo to napravili i taj veliki projekt sada je stvarnost – kazao je Jenkač.

 

Važnost ovih dvaju događaja potvrđuje i činjenica da su dolazak na svečanu sjednicu Gradskog vijeća najavili predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković te potpredsjednik Vlade, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Na svečanu sjednicu stići će i predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. Svoj dolazak najavila je i nekolicina državnih tajnika, više saborskih zastupnika te 30-ak gradonačelnika i načelnika sa sjevera Hrvatske.

 

Ovim putem Grad Novi Marof poziva sve mještane da se u što većem broju pridruže svečanosti.

 

– Vaša prisutnost bila bi nam izuzetna čast dok se prisjećamo napretka koji smo postigli, ali i razmišljamo i radimo s ciljem daljnjeg  razvoja našeg Novog Marofa – poručio je gradonačelnik Jenkač.

 

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%