play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik Jenkač: Dajemo doprinos razvoju školstva na području Novog Marofa!

Rijetko koji grad ulaže u srednjoškolsko obrazovanje kao Grad Novi Marof. Najnovije u nizu ulaganja su besplatni laptopi za sve učenike prvih razreda Srednje škole Novi Marof za što je Grad iz svog proračuna izdvojio skoro 120 tisuća kuna. Sama podjela laptopa održala se u srijedu u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofa, a bila je to prilika da se još jednom naglase ulaganja u školstvo odnosno ulaganje u budućnost Novog Marofa.

Iako Grad Novi Marof nije osnivač srednje škole, redovito ulaže u srednjoškolsko obrazovanje pa je tako osim prijenosnih računala, za učenike prvih razreda u potpunosti financirao i nabavu udžbenika, a za tu stavku iz proračuna je izdvojena 51.571,24 kuna. Uz to, Grad financira i prijevoz učenika koji žive unutar pet kilometara od sjedišta škole.

 

Kako je naglasio gradonačelnik Siniša Jenkač, ovim ulaganjem Novi Marof nastavlja dobru tradiciju.

– Unazad nekoliko godina, Grad Novi Marof učenicima osigurava laptope i udžbenike čime potpomaže i podupire srednjoškolsko obrazovanje. Riječ je o iznosu od oko pet tisuća kuna po učeniku što su značajna sredstva. Time roditeljima naših srednjoškolaca uvelike olakšavamo početak nove školske godine – rekao je gradonačelnik Jenkač.

 

Grad prati djecu tijekom cijelog njihovog obrazovanja, od naknada za novorođenčad, preko sufinanciranja vrtića, produženog boravka u osnovnim školama pa do stipendija za deficitarna srednjoškolska zanimanja i studente.

 

– Svim ovim ulaganjima dajemo doprinos razvoju školstva na području Novog Marofa. Želimo da se naša srednja škola i dalje razvija, da ima dovoljno učenika i perspektivu u budućnosti – kazao je Jenkač i naglasio kako će Grad ove godine izdvojiti ukupno šest milijuna kuna za obrazovanje.

 

Ravnatelj Srednje škole Novi Marof Nikola Žganec istaknuo je kako rijetko koji grad pomaže jednoj srednjoškolskoj ustanovi kao Grad Novi Marof.

– Novi Marof izdvaja velika sredstva za srednjoškolsko obrazovanje i to je velika pomoć roditeljima. Osim prijenosnih računala i udžbenika za sve učenike prvih razreda, Grad u potpunosti financira i javni prijevoz za tridesetak naših učenika – naglasio je ravnatelj Žganec i zahvalio gradonačelniku Jenkaču na svim ulaganjima koja podižu standard srednjoškolskog obrazovanja. Dodao je kako u današnje vrijeme veliki broj poslova zahtijeva razumijevanje i primjenu računalne znanosti s ciljem što veće produktivnosti i konkurentnosti.

 

– Stalno ulažemo u podizanje kvalitete nastave i opremljenosti škole. U suradnji sa Gradom Novi Marof nabavili smo kvalitetna prijenosna računala i na taj način omogućujemo našim učenicima da se samostalno, odgovorno, učinkovito i primjereno koriste digitalnom tehnologijom za učenje, život i rad u društvu koje se vrlo brzo mijenja – zaključio je ravnatelj.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uskoro kreću radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće u Lepoglavi

  Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnji konzolne nadstrešnice s pripadajućim adaptacijskim radovima potpisali su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, te u ime izvođača radova Hrvoje Lonjak. Riječ je o radovima koji obuhvaćaju sanaciju krova s novim pokrovom na postojećoj grobnoj kući te nadogradnju nadstrešnice. Također, nova nadstrešnica izgradit će se i s lijeve strane grobne kuće, a  čitav prostor ispred objekta opločit će se novim […]

  today02/06/2023 3

  0%