play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik i suradnici posjetili tvrtku Vindija

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, njegov zamjenik Miroslav Marković i privremena pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Goranka Grgić u ponedjeljak su posjetili varaždinsku tvrtku Vindija gdje su ih prilikom prvog službenog posjeta primili predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač te članovi Uprave Dubravka Drk Mravlinčić, Tamara Drk Vojnović, Alan Mravlinčić i Saša Vojnović.

Gradonačelnik i suradnici obišli su proizvodni pogon, postrojenja i upravnu zgradu te im je prezentirano poslovanje i tržište grupe Vindija, poslovni aspekti kao i problemi na tržištu s kojima se suočavaju. Grupa Vindija broji 4335 zaposlenih od kojih je u Varaždinu preko 3000, proizvodi 1400 proizvoda te ostvaruje prosječni godišnji promet od 400 milijuna eura. Tržišni je lider u mliječnom segmentu i peradarskom mesu. Od ukupno tri Vindijina pogona, dva su u Varaždinu.

Gradonačelnik Neven Bosilj pohvalio je društveno odgovorno poslovanje Vindije koja je među najvećim sponzorima varaždinskih manifestacija, sportskih događanja, potpomaže sportske klubove kao i različite sportske aktivnosti, ali pomaže i svojim donacijama.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima suradnje, daljnjim planovima razvoja, a obuhvatila se i problematika radne snage te obrazovanje i osposobljavanje kadrova u Varaždinu. Gradonačelnik je istaknuo kako je od važnosti u pogledu obrazovanja povezati se s varaždinskim školama, kako osnovnim tako i srednjim jer Vindija kontinuirano ulaže i u vlastito osposobljavanje kadrova „Vindija je jedan od brendova našeg grada te jedna od najdugovječnijih tvrtki koja zapošljava velik broj Varaždinaca. Nastavlja ulaganja u proces proizvodnje te redovito aplicira na različite EU fondove, a u proizvodnji je orijentirana na očuvanje okoliša, zadovoljavanje ekoloških standarda, obnovljive izvore energije, korištenje vlastitih izvora energije, solarne panele, što se podudara i našim smjerom razvoja grada. Stoga smatram da je izrazito važno i nužno uspostaviti dobru suradnju grupe Vindija s lokalnom samoupravom. Drago mi je što smo danas održali ovaj sastanak i što je Vindija, kao jedna od najvećih domaćih i regionalnih prehrambenih industrija prepoznala da u Gradu Varaždinu ima partnera i suradnika koji zastupa interese svojih građana i dostupan je za suradnju s našim poduzetnicima i gospodarstvenicima.“ – rekao je gradonačelnik.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Sport

  Najavljena jubilarna 20. varaždinska Biciklijada

  Ovogodišnje obilježavanje Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije počet će jubilarnom 20. varaždinskom Biciklijadom koja će se održati u subotu, 18. rujna 2021. godine, najavljeno je u petak. Organizatori Biciklijade su Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Brdsko biciklistički klub Asi, pokrovitelj Grad Varaždin, a organizira se ne samo zbog druženja, već i zbog zdravstvenih razloga, rekla je stručna suradnica ZSUGV-a, Anica Sitar. „Cilj nam je potaknuti […]

  today10/09/2021 42