play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik Bosilj otvorio 7. Kliker festival

Festival sreće, boja, plesa, igara započeo je predstavom „Ljubičasto“, nastale po motivima “Romea i Julije” W. Shakespeara, koja je uz pomoć međugeneracijskog ansambla na daskama varaždinskog HNK oživjela najpoznatiju ljubavnu priču, ali s manje tragičnim završetkom, velikom količinom predanosti, prijateljstva i ljubavi.

Gradonačelnik Bosilj, otvarajući 7. KLIKER festival, kazao je kako je uvjeren da će u sljedećih devet dana u programima uživati mali Varaždinci, ali i njihovi roditelji. „Posebno veseli što programi ovogodišnjeg Kliker festivala govore o životu, uvažavanu različitosti, ali i o zaštiti okoliša, zajedništvu što nam je nakon dvije pandemijske godine itekako potrebno, a ne manje važno, pobuđuju interes djece i mladih za umjetnošću.“ Na otvaranju festivala, publici su se također prigodnim riječima obratile organizatorica festivala Sanja Tropp Frühwald i Senka Bulić, intendantica HNK u Varaždinu.

Ove godine od 10. do 19. lipnja varaždinske pozornice i ulice zauzet će šarena ekipa umjetnika i umjetnica iz Hrvatske, Italije, Austrije, Slovenije i Belgije, uz već tradicionalnu suradnju s HNK Varaždin i Gradskim muzejom Varaždin, međunarodnom suradničkom platformom Generator, P4 – varaždinskim centrom za mlade i nezavisnu kulturu te lokalnim odgojno-obrazovnim institucijama, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade “Kultura nova” i Austrijskog kulturnog foruma.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Grad Varaždin objavio natječaj za izradu idejnog rješenja za uređenje pet rotora

  Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u četvrtak je u Gradskoj vijećnici zajedno s predsjednicom Društva arhitekata Varaždin Janjom Ivanec i koautoricom Elaborata natječaja Majom Kireta predstavio javni likovni i arhitektonsko-urbanističko-krajobrazni natječaj za izradu idejnog rješenja za uređenje pet rotora u Varaždinu na kojima će se postaviti javna plastika. Zamjenik gradonačelnika istaknuo je kako Varaždin prvi u Hrvatskoj provodi ovakav javni natječaj za uređenje rotora koji se nalaze na području […]

  today20/06/2024 60

  0%