play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Odličan kraj godine u Novom Marofu: nastavljena tradicija Dočeka u podne

Već tradicionalno, šestu godinu zaredom, Novi je Marof bio odredište za doček nove godine u podne. Organizatori su za sve posjetitelje pripremili zaista bogat i raznovrstan program koji je započeo već ujutro, a uz bogatu ugostiteljsku ponudu, puštanje balona u podne i velik broj izlagača, pobrinuli su se i za one željne fizičke aktivnosti.

Tako je ove godine po prvi puta održana i Šetnja Rabuzinovim bregovima, a u suradnji s Udrugom Mladi za Marof, Turistička zajednica Novog Marofa pripremila je i zimsko izdanje biciklijade Šic na bic. Šetnja Rabuzinovim bregovima, rutom dužine 12 kilometara sa zanimljivim postajama i biciklijada završile su kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin gdje je u 10.30 sati započeo Doček u podne, a za dobru zabavu bio je zadužen MozART – wedding and party band.

Unatoč pandemijskim i izazovnim vremenima, Grad Novi Marof i Turistička zajednica u suradnji s Udrugom Pinta uspjeli su nastaviti ovu tradiciju.

Kako je naglasio gradonačelnik Siniša Jenkač, brojni posjetitelji koji su se uz ugodno druženje, dobru glazbu i bogatu ugostiteljsku ponudu odlično zabavili dokaz su da je Novi Marof postao poželjna i prepoznatljiva destinacija za ovakvu, malo drugačiju vrstu dočeka. „Drago mi je da je naš doček postao prepoznatljiv i izvan Novog Marofa, a s obzirom da je iz godine u godinu sve više rastao, okupljao sve više ljudi, bio sve zanimljiviji, naš je grad, uz Fužine i Mariju Bistricu postao jedna od destinacija za Doček u podne” – zaključio je gradonačelnik Jenkač.

Nakon godina noćnih dočeka, dnevna se varijanta proslave pokazala izuzetno dobrom i iz godine u godinu okuplja velik broj posjetitelja, a ovogodišnji noviteti podižu Doček u podne na jednu višu razinu. Ovogodišnji novitet je Šetnja Rabuzinovim bregovima kojom smo ujedno i zaokružili godinu u kojoj se obilježavala 100. godišnjica rođenja Ivana Rabuzina, a Udruga Mladi za Marof u suradnji s Turističkom zajednicom Novog Marofa organizirala je 4. izdanje biciklijade Šic na bic” – rekla je direktorica gradske Turističke zajednice Renata Horvatić.

Dragutin Košćak iz Udruge Pinta istaknuo je zadovoljstvo što nakon prošle godine u kojoj se ova manifestacija zbog epidemioloških mjera nije održala ponovno svojim sugrađanima mogu ponuditi malo veselja. Uz njihova dobra vina i ponudu raznih jela, poput kotlovine, kobasica i hot dogova, Novi Marof je ponovno bio mjesto ugodnog druženja i zabave u skladu s epidemiološkim mjerama. „Ova godina je za vinogradare bila vrlo dobra. Da je količinski bilo nešto više grožđa, bila bi i odlična, no i ovako, s lijepim sazrijevanjem grožđa, skladom šećera i kiseline, naša mlada vina u kojima sada možemo uživati su vrlo dobre kvalitete” – poručio je Košćak.

Zadovoljni s ovako dobrim krajem godine, Grad Novi Marof definitivno nastavlja tradiciju i idućih godina.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Objavljene kandidacijske zbirne liste za prijevremene izbore u Varaždinu, počinje izborna promidžba

  Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina sastavilo je i objavilo zbirnu listu pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Devet je kandidacijskih lista i to: Kandidacijska lista grupe birača s nositeljem Ivanom Čehokom, HDZ i HSU s nositeljem Damirom Habijanom, zatim HNS, HSLS, Laburisti i HSS Braće Radić s nositeljem Igorom Klopotanom, Hrvatski suverenisti s nositeljem Dominikom Klemenčićem, MOST s nositeljem Krunoslavom Vorihom, Reformisti i Umirovljenici s nositeljem […]

  today31/03/2023 7

  0%