play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždinske Toplice iz dana u dan stvara sve bolje i kvalitetnije uvjete za život

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice održanoj u petak donesen je prvi ovogodišnji rebalans proračuna. Usvojeno je i polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna te izvješće o radu gradonačelnice. U izvješću se ističe kako je u proteklom šestomjesečnom razdoblju realiziran velik broj važnih investicija, a Grad u istom smjeru nastavlja i dalje.

U proteklom šestomjesečnom razdoblju, realizirali smo ili započeli brojne projekte koji će razvoj Varaždinskih Toplica usmjeriti u željenom pravcu. Iako su strateški projekti najzvučniji i projekti manjeg značaja, bilo infrastrukturni, bilo soft projekti društvenog karaktera, doprinose kvaliteti života lokalne zajednice. Zbog toga se uz planiranje strateških projekata koji neminovno utječu na razvoj Varaždinskih Toplica važno posvetiti i manjim investicijama koje odgovaraju na potrebe naših stanovnika” – kazala je gradonačelnica Dragica Ratković te zaključila kako kvalitetna komunikacija i suradnja svih dionika uz osluškivanje potreba građana predstavlja preduvjet za ostvarivanje strateške vizije Grada.

Između ostalog, u Varaždinskim su Toplicama realizirani projekti sanacije Ulice grada Vukovara, izgradnje Fitness parka, uređene su pješačka staza i odvodni jarak u Svibovcu Topličkom, otkupljeno je zemljište za proširenje nogometnog igrališta NK Polet Tuhovec. Nadalje, rekonstruiran je nogostup u Ulici bana Jelačića, izgrađena je pješačka staza kroz naselje Tuhovec i obnovljeno nogometno igralište u Varaždinskim Toplicama.

Osim što je na području Grada započela modernizacija javne rasvjete, Varaždinske Toplice su korak bliže novom smart kvartu. Naime, u prvoj polovici godine za organizaciju, pripremu i izradu projektne dokumentacije te idejnog rješenja utrošeno je ukupno 40 tisuća kuna.

Što se tiče rebalansa proračuna, nakon prvih izmjena u fokusu je i dalje ulaganje u obrazovanje. „Dobro je poznato da Grad puno ulaže u obrazovanje, počevši od predškolske dobi, a tako ćemo nastaviti i ubuduće. Ove godine za financiranje predškolskog obrazovanja planiramo izdvojiti 3,5 milijuna kuna. Iako nam to nije zakonska obaveza, ulažemo i u osnovnoškolsko obrazovanje kako bi u našim osnovnim školama stvorili nadstandard. Sufinanciramo produženi boravak, prijevoz, natjecanja i izvannastavne aktivnosti te nabavu radnih bilježnica i dodatnog materijala. Grad stipendira i studente te financira pomagače za djecu u vrtićima. Riječ je o itekako značajnim sredstvima” – podsjetila je Ratković.

Grad će ove godine iz svog proračuna za kulturu, sport, obrazovanje, udruge, vatrogastvo i ostale javne potrebe izdvojiti gotovo 7,8 milijuna kuna. Da se puno radi na uređenju komunalne infrastrukture, potvrđeno je još jednom na sjednici Gradskog vijeća. Naime, za tu se svrhu iz proračuna planira izdvojiti 8,6 milijuna kuna, a programom je predviđeno 16 kapitalnih projekata. „Radimo na modernizaciji i rekonstrukciji cesta, modernizaciji javne rasvjete, uređenju nerazvrstanih cesta, uređenju dječjih igrališta i izgradnji sportske infrastrukture i uređenju društvenih domova. Kad podvučemo crtu, možemo reći da iz dana u dan stvaramo sve bolje i kvalitetnije uvjete za život svih građana” – poručila je gradonačelnica Ratković.

Usvojeno je i izvješće o provedbi plana upravljanja imovinom u vlasništvu Grada Varaždinskih Toplica za 2021. godinu. Kako je naglašeno, Grad je svojom imovinom upravljao prema načelu javnosti, učinkovitosti, predvidljivosti i odgovornosti.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  U Gradskoj vijećnici priređeno primanje za europarlamentarca Tonina Piculu

  U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina priređeno je primanje za Tonina Piculu zastupnika u Europskom parlamentu. U  gradskoj kući primili su ga gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Prijemu su također nazočili, zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora, predsjednik Odbora za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, a prijemu je prisustvovala i Marija Lugarić, voditeljica ured Tonina Picule. Nakon što su uglednog europarlamentarca domaćini upoznali […]

  today26/11/2022 4

  0%