play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždinske Toplice iz dana u dan stvara sve bolje i kvalitetnije uvjete za život

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice održanoj u petak donesen je prvi ovogodišnji rebalans proračuna. Usvojeno je i polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna te izvješće o radu gradonačelnice. U izvješću se ističe kako je u proteklom šestomjesečnom razdoblju realiziran velik broj važnih investicija, a Grad u istom smjeru nastavlja i dalje.

U proteklom šestomjesečnom razdoblju, realizirali smo ili započeli brojne projekte koji će razvoj Varaždinskih Toplica usmjeriti u željenom pravcu. Iako su strateški projekti najzvučniji i projekti manjeg značaja, bilo infrastrukturni, bilo soft projekti društvenog karaktera, doprinose kvaliteti života lokalne zajednice. Zbog toga se uz planiranje strateških projekata koji neminovno utječu na razvoj Varaždinskih Toplica važno posvetiti i manjim investicijama koje odgovaraju na potrebe naših stanovnika” – kazala je gradonačelnica Dragica Ratković te zaključila kako kvalitetna komunikacija i suradnja svih dionika uz osluškivanje potreba građana predstavlja preduvjet za ostvarivanje strateške vizije Grada.

Između ostalog, u Varaždinskim su Toplicama realizirani projekti sanacije Ulice grada Vukovara, izgradnje Fitness parka, uređene su pješačka staza i odvodni jarak u Svibovcu Topličkom, otkupljeno je zemljište za proširenje nogometnog igrališta NK Polet Tuhovec. Nadalje, rekonstruiran je nogostup u Ulici bana Jelačića, izgrađena je pješačka staza kroz naselje Tuhovec i obnovljeno nogometno igralište u Varaždinskim Toplicama.

Osim što je na području Grada započela modernizacija javne rasvjete, Varaždinske Toplice su korak bliže novom smart kvartu. Naime, u prvoj polovici godine za organizaciju, pripremu i izradu projektne dokumentacije te idejnog rješenja utrošeno je ukupno 40 tisuća kuna.

Što se tiče rebalansa proračuna, nakon prvih izmjena u fokusu je i dalje ulaganje u obrazovanje. „Dobro je poznato da Grad puno ulaže u obrazovanje, počevši od predškolske dobi, a tako ćemo nastaviti i ubuduće. Ove godine za financiranje predškolskog obrazovanja planiramo izdvojiti 3,5 milijuna kuna. Iako nam to nije zakonska obaveza, ulažemo i u osnovnoškolsko obrazovanje kako bi u našim osnovnim školama stvorili nadstandard. Sufinanciramo produženi boravak, prijevoz, natjecanja i izvannastavne aktivnosti te nabavu radnih bilježnica i dodatnog materijala. Grad stipendira i studente te financira pomagače za djecu u vrtićima. Riječ je o itekako značajnim sredstvima” – podsjetila je Ratković.

Grad će ove godine iz svog proračuna za kulturu, sport, obrazovanje, udruge, vatrogastvo i ostale javne potrebe izdvojiti gotovo 7,8 milijuna kuna. Da se puno radi na uređenju komunalne infrastrukture, potvrđeno je još jednom na sjednici Gradskog vijeća. Naime, za tu se svrhu iz proračuna planira izdvojiti 8,6 milijuna kuna, a programom je predviđeno 16 kapitalnih projekata. „Radimo na modernizaciji i rekonstrukciji cesta, modernizaciji javne rasvjete, uređenju nerazvrstanih cesta, uređenju dječjih igrališta i izgradnji sportske infrastrukture i uređenju društvenih domova. Kad podvučemo crtu, možemo reći da iz dana u dan stvaramo sve bolje i kvalitetnije uvjete za život svih građana” – poručila je gradonačelnica Ratković.

Usvojeno je i izvješće o provedbi plana upravljanja imovinom u vlasništvu Grada Varaždinskih Toplica za 2021. godinu. Kako je naglašeno, Grad je svojom imovinom upravljao prema načelu javnosti, učinkovitosti, predvidljivosti i odgovornosti.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%