play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin poziva građane na Trg Mali plac na događanje „bok susedi“ 

U subotu, 14. listopada 2023. godine Trg Mali plac u Varaždinu bit će mjesto participativnog događanja koje nosi naziv „bok susedi“. Događanje je dio projekta BLUE SAMM – Blueprints for Local Green Deal in Small and Medium Municipalities, a kao mjesto događanja odabran je Mali plac zbog potencijala za pozitivne promjene. Događanje će trajati od 9 do 13 sati, a za slučaj lošeg vremena predviđen je alternativni datum, subota, 21. listopada 2023. godine.

Organizatori događanja „bok susedi“, Grad Varaždin i Razvojna agencija Sjever DAN, imaju cilj potaknuti druženje i aktivno sudjelovanje građana u oblikovanju javnog prostora susjedstva u kojem žive, kao i osmišljavanju te obogaćivanju sadržaja koje ti prostori nude. Organizatori će putem radionica i anketnih upitnika prikupljati ideje i prijedloge stanovnika koji žive u susjedstvu, ali i umjetnika, obrtnika i poduzetnika koji djeluju i posluju u okolici Malog placa kako bi razvili planove za poboljšanje javnog prostora lokalne zajednice.

Bogat program događanja „bok susedi“ uključuje širok spektar aktivnosti za sve uzraste. Djeca vrtićke dobi moći će se kreativno izraziti kroz likovne i sportske radionice, dok će mladi umjetnici predstaviti svoje stvaralaštvo kroz zanimljive plesne i glazbene točke. Sudionici će moći uživati u izložbi i prezentacijama likovnih umjetnika te izložbi radova djece kvartovskog vrtića na temu sadržaja na Malom placu. Na Malom placu održavat će se šahovske radionice, sportske radionice za djecu kao i radionice o sadnji začinskog bilja. I najvažnije od svega, građani će moći predlagati aktivnosti vezane uz uređenje dijela Malog placa popunjavanjem anketnih upitnika i uključivanjem u participativne radionice pod vodstvom stručnjaka.

Participativno događanje „bok susedi“ ima za cilj okupiti građane kvarta, kao i građane čitavog grada, obrtnike i poduzetnike te predstavnike lokalne samouprave kako bi zajedničkim snagama uz stručno vodstvo, prikupili ideje kako kvart učiniti boljim i ljepšim za život i poslovanje te kvalitetan suživot u ispreplitanju javnih i privatnih površina. To je i prilika za međusobno upoznavanje, razmjenu ideja i umrežavanje. Prikupljene ideje bit će obrađene na način kako to predviđa proces participativne metodologije s ciljem da najbolje ideje budu i realizirane kroz Participativni proračun Grada Varaždina. Tako svi zajedno doprinosimo stvaranju održivog i za život ugodnijeg javnog prostora koji će koristiti svim članovima naše zajednice.

U pripremu događanja „bok susedi“, uz organizatore događanja, Grad Varaždin i Razvojnu agenciju Sjever DAN, uključili su se i brojni partneri koji su se odazvali pozivu na suradnju. Među njima su Srednja strukovna škola Varaždin, Turistička zajednica grada Varaždina, Gradska tržnica, Dječji vrtić Varaždin, objekt Trakošćanska te mnoge druge institucije koje žele doprinijeti boljem sutra varaždinskih kvartova.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%