play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin podmiruje troškove smještaja pratnje djeci u bolnici

Grad Varaždin je u skladu sa pronatalitetnom politikom od nove godine uveo još jednu novost, odnosno pogodnost za roditelje. Naime, Grad Varaždin od početka 2024. godine preuzima obavezu plaćanja smještaja pratnje djeci na liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

Grad Varaždin će na mjesečnoj bazi Općoj bolnici Varaždin podmirivati troškove smještaja roditelja ili skrbnika djece, pratnje za djecu u Općoj bolnici Varaždin, a čiji smještaj ne pokriva HZZO putem uputnice. Uvjet je također da dijete ima prebivalište na području grada Varaždina. Troškovi smještaja pratnje u varaždinskoj bolnici sada iznose nešto više od 26 eura po danu. Podmirivanjem tih troškova Grad Varaždin nastoji olakšati situaciju u kojoj se nađu roditelji zbog hospitalizacije njihove djece.

Do takve pogodnosti roditeljima u Varaždinu došlo se odlukom Gradskog vijeća Grada Varaždina nakon inicijative vijećnika Filipa Težaka i amandmana Kluba vijećnika SDP-a na proračun Grada Varaždina za 2024. godine koji je prihvatio gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj. U proračunu Grada Varaždina za tu je namjenu osigurano 22 tisuće eura. Dio je to već uvedenih mjera kojima se ostvaruje nadstandard uvjeta za roditelje i djecu u Varaždinu. Uz osiguranje zdrave prehrane u vrtićima i školama, besplatni produženi boravak i psihološku pomoć Grad Varaždin, kako se najavljuje, će i nadalje svojim mjerama nastojati voditi aktivnu pronatalitetnu politiku te uvažavati zahtjeve i potrebe roditelja.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%