play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin: Osigurati normalan rad ustanova u društvenim djelatnostima

S ravnateljima kulturnih i drugih društvenih ustanova Grada Varaždina gradonačelnik Neven Bosilj održao je radni sastanak. Imperativ sastanka bio je kako osigurati rad ustanova u vrijeme kada Grad Varaždin nema izglasan proračun, a izvjesni su i izbori za Gradsko vijeće. Kao što su izvijestili ravnatelji ustanova u kulturi, intendantica HNK u Varaždinu Senka Bulić, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik, ravnatelj knjižnice Mario Šoštarić i ravnatelj Gradskog muzeja Miran Bojanić Morandini, ustanove su spremne ostvarivati svoje planove pa Varaždinci neće biti prikraćeni za njihove usluge. U tom smislu normalan rad najavile su i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Lana Vukalović Velimirović i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina. Gradonačelnik Neven Bosilj upozorio je na važnost pridržavanja zadanih financijskih limita u okviru kojih je potrebno osigurati normalno funkcioniranje svih ustanova do donošenja novog proračuna Grada Varaždina.

 

I ove su godine varaždinske ustanove u kulturi dobile sredstava od nadležnog ministarstava. Tako je Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu prema dosad objavljenim podacima dobilo ukupno 843 tisuće kuna, Gradski muzej u Varaždinu 160 tisuća, Koncertni ured Varaždin 650 tisuća, dok je Gradska knjižnica dobila 350 tisuća kuna odobrenih sredstava. Ukupno je za Varaždin do sada odobreno 2 i pol milijun kuna odnosno 332 tisuće eura što uključuje i odobrena sredstva za rad udruga, umjetničkih organizacija i samostalnih umjetnika, dok podaci o ostalim prijavljenim programima još uvijek nisu dostupni, te se očekuju narednih dana.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%