play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin nastavlja financirati program gerontodomaćica

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Sandra Mintas danas su potpisali ugovor kojim se na području Grada Varaždina nastavlja financirati program gerontodomaćica. Grad Varaždin osigurao je sredstva za financiranje plaća šest gerontodomaćica, koje svakodnevno pružaju pomoć i podršku u kući starijim i nemoćnim osobama oko nabave namirnica, lijekova, održavanju higijene stambenog prostora te razgovora i druženja kao nezaobilaznog dijela pomoći osobama koje žive same. Svaka od gerontodomaćica brine se za šest do sedam korisnika. Stariji i nemoćni građani s područja Grada Varaždina uslugu pomoći i podrške besplatno primaju preko EU projekta „Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3“ koji se provodi do 31. srpnja 2023. godine. Zahvaljujući osiguranim sredstvima Grada Varaždina, usluga će se nastaviti pružati sve dok se ne odobri ponovno financiranje putem EU projekta kada resorno Ministarstvo objavi natječaj za prijavu projektnih prijedloga.

 

„S obzirom na to da od raspisivanja i prijave do odobravanja projekta može proći i više od pola godine, Grad Varaždin ponovo se pobrinuo da se usluga u međuvremenu ne prekine i da naši stariji i nemoći sugrađani ostanu zbrinuti.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas istaknula je da je financiranje ovakvih programa od velike su važnosti za poboljšanje kvalitete života starijih sugrađana te zahvalila Gradu Varaždinu na potpori.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Varaždinski aerodrom ponovno u funkciji

  Devet mjeseci nakon što je bio izbrisan sa svih aviokarata u Europi, varaždinski aerodrom ponovno je u funkciji. Svečano otvorenje bilo je u subotu, a nazočili su mu, između ostalih, varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, predstavnici Aerokluba Varaždin, kao i direktor tvrtke ''Parkovi'' Marin Bašić. Zahvaljujući uređaju za noćno slijetanje, aerodrom će u narednom razdoblju biti dostupan 24 sata dnevno, a […]

  today08/11/2021 145

  0%