play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin nastavlja financirati program gerontodomaćica

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Sandra Mintas danas su potpisali ugovor kojim se na području Grada Varaždina nastavlja financirati program gerontodomaćica. Grad Varaždin osigurao je sredstva za financiranje plaća šest gerontodomaćica, koje svakodnevno pružaju pomoć i podršku u kući starijim i nemoćnim osobama oko nabave namirnica, lijekova, održavanju higijene stambenog prostora te razgovora i druženja kao nezaobilaznog dijela pomoći osobama koje žive same. Svaka od gerontodomaćica brine se za šest do sedam korisnika. Stariji i nemoćni građani s područja Grada Varaždina uslugu pomoći i podrške besplatno primaju preko EU projekta „Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3“ koji se provodi do 31. srpnja 2023. godine. Zahvaljujući osiguranim sredstvima Grada Varaždina, usluga će se nastaviti pružati sve dok se ne odobri ponovno financiranje putem EU projekta kada resorno Ministarstvo objavi natječaj za prijavu projektnih prijedloga.

 

„S obzirom na to da od raspisivanja i prijave do odobravanja projekta može proći i više od pola godine, Grad Varaždin ponovo se pobrinuo da se usluga u međuvremenu ne prekine i da naši stariji i nemoći sugrađani ostanu zbrinuti.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas istaknula je da je financiranje ovakvih programa od velike su važnosti za poboljšanje kvalitete života starijih sugrađana te zahvalila Gradu Varaždinu na potpori.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Varaždinska županija osigurala uskrsne pakete za 2300 najpotrebitijih umirovljenika

  Varaždinska županija, u suradnji sa Savezom umirovljenika Varaždinske županije, i ove godine povodom Uskrsa daruje prigodnim poklon paketima 2.300 socijalno najugroženijih umirovljenika. U mandatu župana Čačića izdvajanja za umirovljenike i starije osobe su s 240.000 kuna podignuta na gotovo 700.000 kuna, a tradicionalna podjela paketa samo je jedan od projekata. „I ove smo godine osigurali poklon pakete za najpotrebitije. Obzirom da je pred nama još jedan blagdan koji provodimo s […]

  today29/03/2021 50

  0%