play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin dogovorio ključne elemente u kolektivnim ugovorima s proračunskim korisnicima

Grad Varaždin je u postupku pregovaranja o novim kolektivnim ugovorima sa sindikatima koji predstavljaju djelatnike u javnim ustanovama i u lokalnoj samoupravi, odnosno gradskoj upravi dogovorio najvažnije, ključne elemente koji se tiču povećanja plaća. Svi djelatnici mogu očekivati povećanje plaća jer su u prijedlogu proračuna za 2023. godinu predviđena potrebna sredstva. Osnovica za izračun plaća bit će svima povećana za 6 posto, a također će svi djelatnici dobivati 65 eura mjesečno dodatak za prehranu. Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj komentirao je najvažnije novosti koje su rezultat pregovaranja sa sindikatima i bitan preduvjet za konačno potpisivanje kolektivnih ugovora:  Riječ je zapravo o svojevrsnoj socijalnoj mjeri kojom ćemo postići to da oni sa nižim primanjima dobiju u konačnici razmjerno veće povećanje. Taj dodatak za prehranu od 65 eura, u postotnom povećanju je veći upravo za djelatnike koji imaju sada najmanja primanja.

 

Najveće povećanje plaća od 15 do 20 posto, odnosno neto primanja imat će djelatnici dječjih vrtića kojima su se uz osnovicu također korigirali i koeficijenti za izračun plaća i to po prvi puta u povijesti.

Praktično gledajući, odgajateljice s višom stručnom spremom dobit će 17 posto veća neto primanja, a one s visokom spremom  do 21 posto.

 

Također, u knjižnici će djelatnici dobiti veće plaće i to u rasponu od 10 posto za diplomiranog knjižničara do oko 16 posto za čistačicu u knjižnici. Veće plaće mogu za oko 10 posto očekivati i naši vatrogasci, te ostali proračunski korisnici među kojima su i djelatnici gradske uprave kojima osnovica za obračun plaće, kao i svima ostalima, raste za 6 posto.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Ritam misli poezijom obilježava mjesec ljubavi i maskiranja

  Udruga „Ritam misli“ koju predvode pjesnici Ljubica Ribić i Milan Novak u veljači organiziraju niz pjesničkih susreta, a prvi je na rasporedu već u subotu, 10. veljače. S početkom u 11 sati taj će se dan nedaleko raskršća Ulice Otona Župančića i Ulice Eugena Kumičića u Varaždinu održati program „Na kavu s umjetnikom“, pri čemu će se uz poeziju i glazbu obilježiti Slovenski dan kulture, te se osvrnuti na književni […]

  today07/02/2024 49

  0%