play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin dogovorio ključne elemente u kolektivnim ugovorima s proračunskim korisnicima

Grad Varaždin je u postupku pregovaranja o novim kolektivnim ugovorima sa sindikatima koji predstavljaju djelatnike u javnim ustanovama i u lokalnoj samoupravi, odnosno gradskoj upravi dogovorio najvažnije, ključne elemente koji se tiču povećanja plaća. Svi djelatnici mogu očekivati povećanje plaća jer su u prijedlogu proračuna za 2023. godinu predviđena potrebna sredstva. Osnovica za izračun plaća bit će svima povećana za 6 posto, a također će svi djelatnici dobivati 65 eura mjesečno dodatak za prehranu. Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj komentirao je najvažnije novosti koje su rezultat pregovaranja sa sindikatima i bitan preduvjet za konačno potpisivanje kolektivnih ugovora:  Riječ je zapravo o svojevrsnoj socijalnoj mjeri kojom ćemo postići to da oni sa nižim primanjima dobiju u konačnici razmjerno veće povećanje. Taj dodatak za prehranu od 65 eura, u postotnom povećanju je veći upravo za djelatnike koji imaju sada najmanja primanja.

 

Najveće povećanje plaća od 15 do 20 posto, odnosno neto primanja imat će djelatnici dječjih vrtića kojima su se uz osnovicu također korigirali i koeficijenti za izračun plaća i to po prvi puta u povijesti.

Praktično gledajući, odgajateljice s višom stručnom spremom dobit će 17 posto veća neto primanja, a one s visokom spremom  do 21 posto.

 

Također, u knjižnici će djelatnici dobiti veće plaće i to u rasponu od 10 posto za diplomiranog knjižničara do oko 16 posto za čistačicu u knjižnici. Veće plaće mogu za oko 10 posto očekivati i naši vatrogasci, te ostali proračunski korisnici među kojima su i djelatnici gradske uprave kojima osnovica za obračun plaće, kao i svima ostalima, raste za 6 posto.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Varaždin odao počast žrtvama Domovinskog rata

  U Varaždinu je u četvrtak 17. studenog 2022. godine na Trgu kralja Tomislava ispred Gradske vijećnice lampionima ispisano ime Vukovara. Tim već tradicionalnim , dostojanstvenim činom, dan uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje odana je počast poginulim braniteljima Vukovara i Škabrnje, kao i svim nedužnim poginulim civilima u Domovinskom ratu. Obilježavanje su zajedno organizirali Grad Varaždin i Varaždinska županija u suradnji […]

  today19/11/2022 21

  0%