play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Donatorska večer za Zakladu Vita – jer „Samo se srcem dobro vidi“

Na pomalo neuobičajen način proslavljen je Dan Osnovne škole Petrijanec u kojem je ono najvažnije ostalo nevidljivo očima. Nevjerojatno je koliko dijete može učiniti za drugo dijete, roditelj za školu, učitelj s roditeljem i učenikom,  čovjek za čovjeka… Sve aktivnosti koje su se ove godine provodile u školi u okviru velikih projekata na polju humanosti „Samo se srcem dobro vidi“ te na polju inovativnosti, znanosti i umjetnosti „Za znanstveno i čudesno spremni“, vodile su i k otvorenju Učionice na otvorenom, jednog potpuno novog interaktivnog prostora za učenje, istraživanje i igru u naškoj školi.

 

Prigodni program otvorila je ravnateljica Valerija Paljak, pozdravila načelnika općine Željka Posavca i pozvala Ninu Ivanušu, predstavnika županijske Zaklade Vita za pomoć za djecu oboljelu od malignih i teških bolesti, za koju su se prikupljale donacije.

Prisutnima je predstavljen i projekt Građanskog odgoja u sklopu koje se odvijala i donatorska večer, a koju su inicirale učiteljice koordinatorice projekta Ana Marija Vincek i Silvija Šreter Petrić. Pokazane su i brojne aktivnosti koje su se provodile tijekom čitave školske godine u području STEAM projekta „Za znanstveno i čudesno spremni“.

 

Uređenje učionice pokrenula je skupina nastavnika iz STEM područja (Tajana Nestić, Petra Lončar, Kristina Jurjak, Ivana Zdelar, Andreja Hrženjak, Jasmina Zver, Kristina Špoljar Petrović, Maja Bosilj, Mislava Jonjić, Petra Milinković, Mihael Bađun, a u realizaciji višemjesečnog projekta sudjelovali su učenici, roditelji i lokalne tvrtke koji su pomogli u izradi namještaja, bojenju stolarije, sadnji cvijeća, izradi društvenih igara… U svečanom programu nastupili su učenici predstavnici na državnim smotrama – Školski zbor (Glazbene svečanosti) s mentoricom Melitom Bešvir te Dramska družina (LiDraNo) s mentoricom Željkom Rabuzin, ujedno i koordinatoricom kulturno-umjetničkog programa Dana škole. Uz kupnju doniranih ukrasnih i prehrambenih proizvoda školskih sekcija i lokalnih udruga, posjetitelji su mogli razgledati izložbu „Glave“, likovnog umjetnika i našeg učitelja Mihela Bađuna.

 

Zahvaljujući vrijednim rukama svih sudionika punile su se donatorske kutije, igrala se i bogata tombola. Svečanost su upotpunili mali petrijanečki tamburaši, Ženska vokalna skupina Erato i Amazona bend. Pjevalo se, glumilo, plesalo, sviralo, prikazivalo i čitalo. Projektom „Čitamo u sumrak, čitanje je kao zrak“ ujedno je odrađen 1. nastavni sat u Učionici, čitane su mudre izreke i citati Malog princa.

 

„S malo smo prikupili mnogo, za bolesnu djecu Zaklade Vita, a škola je na svoj dan bila ispunjena osmijehom, toplinom i srcem za drugoga – „jer samo se srcem dobro vidi“.“ – naglašavaju iz OŠ Petrijanec. Za Zakladu Vita prikupljeno je 3.623.87 eura.

 


Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije

  Inicijative građane vezane uz izgradnju podvožnjaka, odnosno turbo-rotora na području Grada Varaždina te aktivnosti i inicijative vezane uz početak nove školske godine, dio su tema o kojima su danas raspravljali članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. Rasprava na desetoj sjednici Savjeta održanoj u Županijskoj palači bila je konstruktivna i sadržajna, napomenuo je predsjednik Savjeta dr. sc. Zvonimir Sabati. S obzirom da smo primili inicijative građana, uvrstili smo […]

  today24/07/2024 8

  0%