play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nastavljaju se ulaganja u sportsku infrastrukturu na području Općine Maruševec

Županijski nogometni savez Varaždin nogometnom klubu Omladinac iz Jurketinca odobrio je sredstva za obnovu klupskih prostorija – svlačionica.Radi se projektu za koji će Općina Maruševec i ŽNS Varaždin uložiti financijska sredstva i poboljšati sportsku infrastrukturu kroz adaptaciju svlačionica NK Omladinac Jurketinec što uključuje zamjenu postojećih vodovodnih instalacija, skidanje starih i postavljanje novih keramičkih pločica te vodonepropusni premaz te uređenje zidova. Projektni prijedlog su Nogometni klub Omladinac i Općina Maruševec prošle godine prijavili na natječaj Županijskog nogometnog saveza Varaždin, u vrijednosti preko 11.500 eura, te je nakon toga ŽNS Varaždin donio odluku o sufinanciranju radova u visini 4 tisuće eura, dok će razliku iznosa pokriti Općina Maruševec. “Drago mi je što je potrebne investicije u sportsku infrastrukturu na području Općine Maruševec prepoznao i Županijski nogometni savez Varaždin te ih u zadnjih godinu dana podržao s gotovo 10 tisuća eura. Naši klubovi NK Omladinac i ŠNK Rudar 47 natječu se u 3. Županijskoj nogometnoj ligi Varaždin, nalaze se u gornjem dijelu tablice i teže prema što boljem plasmanu kroz svoje rezultate i redovite treninge. Tako i Općina Maruševec teži prema što boljoj opremljenosti klubova te ulaže u sportsku infrastrukturu da bi sportašima, a poglavito mlađoj populaciji osigurala što bolje uvjete za bavljenje sportom” ističe načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Osim za NK Omladinac, Županijski nogometni savez Varaždin prošle je godine dodijelio sredstva i ŠNK Rudar 47 iz Donjeg Ladanja, za postavljanje rasvjete na nogometnom igralištu u Donjem Ladanju u visini od 40 tisuća kuna. Kao partner na projektu koji je realiziran u prosincu prošle godine, Općina Maruševec je financirala radove iskopa rova, nabavu i postavu betonskih stupova te sufinancirala nabavu rasvjete igrališta ŠNK Rudar 47 s preko 108 tisuća kuna. Također, Općina Maruševec je 2019. godine na nogometnom igralištu u Jurketincu postavila učinkovitu LED rasvjetu i sportsku opremu, a usporedno s tim rekonstruirala i opremila nogometno igralište u Donjem Ladanju. Nakon toga, rekonstruirana je i energetski obnovljena zgrada kluba u Donjem Ladanju da bi krajem prošle godine, u povodu 75. obljetnice postojanja nogometnog kluba ŠNK Rudar 47 na igralištu zasjala učinkovita LED rasvjeta.

Navedenim projektima Općina Maruševec u suradnji sa Županijskim nogometnim savezom Varaždin omogućuje što većem broju djece i mladih sportaša bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću, više puta tjedno, koja će pridonijeti očuvanju i unaprjeđenju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje športom.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Polaganjem vijenaca Obilježen Dan oslobođenja Grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije

  Polaganjem vijenaca, prigodnim govorima te molitvom kod Križa zahvalnosti u Varaždinu obilježena je 32. godišnjica oslobođenja Grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije. Obilježavanje su zajednički organizirali Grad Varaždin i Varaždinska županija u suradnji s Koordinacijom udruga branitelja, pa su tako  obilježavanju uz članove mnogih braniteljskih udruga, načelnike i gradonačelnike, županijske i gradske vijećnike te članove Kriznog stožera i tadašnjeg Izvršnog vijeća Općine Varaždin nazočili župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Varaždina […]

  today22/09/2023 3

  0%