play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Novi Marof nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu

Grad Novi Marof kreće u realizaciju još jedne važne investicije – sanaciju klizišta na nerazvrstanoj cesti u naselju Možđenec. Grad i inače ulaže značajna sredstva u održavanje i sanaciju komunalne infrastrukture na cijelom svom području, a ova investicija samo je nastavak gradske politike kojom svim svojim građanima stvara adekvatne uvjete za život.

Riječ je o klizištu Vrtari – Horvati, a radovi su vrijedni gotovo pola milijuna kuna. „Grad Novi Marof kontinuirano ulaže u unapređenje komunalne infrastrukture što je jedan od preduvjeta za kvalitetan život svih naših građana. Budući da je riječ o nerazvrstanoj cesti, sanacija ovog klizišta je važna radi veće sigurnosti svih sudionika u prometu, ali i prometnica koje se prilikom odrona oštećuju. Bez obzira što projekt nije višemilijunski, ne znači da nije važan – važna nam je svaka investicija kojom unapređujemo infrastrukturu, a time i život naših stanovnika” – rekao je Jenkač zahvalivši Hrvatskim vodama koje će radove na sanaciji ovog klizišta sufinancirati u iznosu od 60 posto.

Preostalih 40 posto osigurat će Grad Novi Marof iz svog proračuna, a radovi bi trebali završiti početkom iduće godine.

Spomenimo i kako je za potrebe sanacije klizišta prošle godine naručena i izrađena projektna dokumentacija za koju je izdvojeno 72.250 kuna s PDV-om, u siječnju ove godine ishođene su potvrde za glavni projekt, dok su u svibnju Grad i Hrvatske vode potpisali ugovor o sufinanciranju projektne dokumentacije, kao i ugovor o sufinanciranju izvođenja radova.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024

  0%