play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Novi Marof i ŽUC uskoro u novom prometnom projektu

Sigurnost svih sudionika u prometu, a posebno najmlađih, od iznimne je važnosti, stoga je potrebno ići ukorak s vremenom i pronalaziti što bolja prometna rješenja kojima bi se takvi uvjeti i osigurali.

Znaju to dobro i u Gradu Novom Marofu te su na tom području već odrađeni brojni infrastrukturni projekti poput modernizacije cesta i sanacije klizišta, ali i izgradnje parkirališta, a planova ima još.

Kada je riječ o prometnoj sigurnosti djece i mladih, Grad ulaže znatna sredstva i u tom segmentu, pa je tako prošle godine za potrebne Osnovne i Srednje škole Novi Marof izgrađeno parkiralište, u što je uloženo više od pola milijuna kuna, a ove godine riješen je veliki problem kod Osnovne škole Podrute. „Autobusi koji prevoze učenike dosad su se okretali na glavnoj cesti, pa je ulazak, odnosno izlazak učenika iz autobusa bio vrlo problematičan. To smo riješili izgradnjom okretišta i parkirališta, u što smo uložili 550.000,00 kuna. Iako škole nisu u ingerenciji Grada, pomažemo koliko god možemo, kako financijski, tako i lobirajući na pravim adresama, nastojeći pokrenuti neke projekte, odnosno njihovu realizaciju” – rekao je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Novomarofski je gradonačelnik najavio i nove projekte. „Kada je riječ o Podrutama, iz ŽUC-a imamo obećanje da će izgradnjom pješačke staze spojiti državnu cestu D24 i okretište kod škole. Osim toga, mogu najaviti i izgradnju dugoočekivane pješačke staze u Završju, u duljini od kilometar i pol. Vjerujem da ćemo ove i iduće godine uspjeti i to završiti” – kazao je Jenkač.

Da neće sve ostati samo na obećanju, potvrdio je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački koji ističe da je cilj svih njihovih aktivnosti podizanje sigurnosti prometa na što višu razinu. „Namjera nam je, stoga, novo okretište za autobuse u Podrutama spojiti s državnom cestom, kako bi djecu koja dolaze i odlaze u školu maknuli od ceste i automobila. Planiramo to napraviti tijekom ljeta, tako da bude završeno do početka nove školske godine” – otkrio je Osonjački.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%