play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Ludbreg među 10 hrvatskih gradova uključenih u najveći europski projekt za mlade – Europe goes local

Nastojeći poboljšati položaj mladih u svom kraju, Grad Ludbreg se priključio projektu Europe goes local – najvećem europskom projektu za mlade u čijoj provedbi na europskoj razini sudjeluje 26 europskih agencija i niz europskih institucija i organizacija. Jedna od aktivnosti koju je Grad Ludbreg organizirao u sklopu projekta bila je i nedavna edukacija za članove Savjeta mladih Grada Ludbregu i učenike tamošnje srednje škole.

Projekt Europe goes local provodi se od 2016. godine, a s početkom novog programskog razdoblja (2021.—2027.) otvoreno je i novo poglavlje projekta u okviru kojeg će se kroz različite aktivnosti svim dionicima rada s mladima na lokalnoj razini omogućiti osnaživanje i umrežavanje kako na europskoj tako i na nacionalnim razinama zemalja partnera na projektu – istaknuo je Mario Žuliček, jedan od mentora na projektu Europe goes local koji je dodijeljen Gradu Ludbregu.

S obzirom na to da su jedinice lokalne samouprave prepoznate kao ključni akteri u odgovaranju na potrebe mladih, Grad Ludbreg je ozbiljno prionuo poslu o čemu svjedoči Melani Koprek, koordinatorica Grada u ovom projektu.
Želimo uključiti što više mladih kako bi vidjeli koje su njihove mogućnosti, kako mogu doprinijeti nekim novim aktivnostima u Gradu. Važna nam je njihova inicijativa – ističe Koprek.

Ciljana skupina projekta su, osim lokalnih službenika i dužnosnika i mladi, a kako oni gledaju na svoju ulogu projektu Europe goes local predstavio je Domagoj Novota iz gradskog Savjeta mladih.
Imamo dosta udruga koja se bave mladima, konkretno sportskih udruga zbog čega smo dosta uspješni, no mislim kako je problem što nismo svi, kao mladi uključeni u zajednicu. Ne družimo se međusobno i svi smo u tim nekim internim grupama. Moramo krenuti, djelovati zajedno prema nekim našim interesima – naglašava Novota.

Najveći doprinos projekta na europskoj razini je izrada Europske povelje o lokalnom radu s mladima koja treba predstavljati referentni oblik za svakodnevni rad s mladima te biti poveznica između politike i prakse rada s mladima. Grad Ludbreg i mladi trebali bi kroz projekt Europe goes local zajedno pronaći najbolja rješenja za svoje izazove rada s mladima i aspiracije koje mladi ludbrežani imaju.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  U Jagićevom parku pokraj ‘drveta ljubavi’ simbolično najavljen početak izbora „Stabla godine 2024.“

  U Varaždinu u Jagićevom parku u neposrednoj blizini crvenolisne šljive, najavljen je početak izbora „Stabla godine“. Cilj izbora je potaknuti građane da primjećuju stabla, u njima uživaju i dive im se. Svaki građanin može nominirati svoje omiljeno stablo, bilo da je to ono uz koje svakodnevno prolaze, pod kojim nalaze inspiraciju ili s kojim dijele posebne uspomene. Za nominaciju je dovoljno poslati što kvalitetniju fotografiju stabla, uz informacije o njegovoj […]

  today04/04/2024 31

  0%