play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Maruševec i GDCK Ivanec potpisali ugovor o provođenju programa:”Pomoć u kući na području Općine Maruševec”

Općina Maruševec i GDCK Ivanec potpisali su ugovor kojim Općina Maruševec sufinancira 33 tisuće kuna za provođenje programa „Pomoć u kući na području Općine Maruševec“ za razdoblje od 1. veljače do 31. srpnja. Sukladno potrebama Općina Maruševec izrazila je spremnost za osiguranje sredstava u iznosu od 3.500 kuna za provođenje istoimenog projekta i nakon ugovorenog razdoblja.

 

Projekt „Pomoć u kući na području Općine Maruševec“ koji je započeo s 1.veljače odmah po prestanku projekta „Zaželi“ koji je provodilo GDCK Ivanec na maruševečkom području, a uključuje pomoć starijim i teško bolesnim odraslim osobama koje žive ispod praga siromaštva ili neovisno o prihodima, a ukoliko se nađu u teškoj životnoj situaciji, a pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnostima im je prijeko potrebna. Tijekom veljače provedene su 153 usluge kućanskih poslova, 6 usluga osobne higijene i 3 usluge prijevoza uz pratnju korisnika u OB Varaždin.

 

U projekt je trenutno uključeno 16 korisnika s područja općine Maruševec. Poslove koje jedna zaposlena gerontodomaćica obavlja (radi se o gerontodomaćici koja je i u Maruševcu provodila projekt Zaželi do njegovog završetka) uključuju: pomoć u kuhanju, pomoć u obavljaju kućanskih poslova, nabavku namirnica iz dućana, pomoć u rješavanju statusa i prava (pri CZSS Ivanec i drugim službama), razgovor, podizanje lijekova, prijevoz i pratnju do liječnika obiteljske medicine i/ili Bolnice u Varaždinu, pomoć u obavljaju osobne higijene, donošenje drva za ogrjev i slično. Gerontodomaćica za sad uspijeva odgovoriti na rastuće potrebe za ovog socijalnom uslugom.

 

Radi se o socijalnoj usluzi koja se temelji na načelu individualizma između pružatelja i korisnika. To nije mjera iz sustava socijalne skrbi, već usluga koju lokalna zajednica osigurava u suradnji s pružateljem usluge, GDCK Ivanec. Na taj način korisnike zadržavamo u obitelji, aktiviramo lokalnu podršku te pružamo potrebitima i sve ostale usluge i osiguravamo podršku kroz Socijalni program GDCK Ivanec, te ih informiramo o mogućnostima ostvarivanja prava iz raznih javnih sustava i servisa.

 

Ovaj program dokaz je da projekti poput projekta Zaželi imaju svoju održivost koja se ostvaruju upravo kroz odgovarajući stručni i politički konsenzus i jedno na taj način moguće je osigurati trajnu i kontinuiranu podršku socijalno-osjetljivim društvenim skupinama.

Za više informacija za svoje starije članove domaćinstva, ili same starije građane, a koji imaju prebivalište na području općine Maruševec, pratite naše službene web stranice, fb stranicu, nazovite na 781-534 ili 099 239 56 93 ili ispunite web obrazac za prijavu u Socijalni program, sa naglaskom za socijalnu uslugu: pomoć u kući u Maruševcu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Utrka Grada Varaždinske Toplice privukla mnoge zaljubljenike u trčanje i sport!

  Zajednica športskih udruga grada Varaždinske Toplice i Grad Varaždinske Toplice uspješno su organizirali tradicionalnu 52. Utrku grada, koja se održala na sportskim terenima stadiona NK Mladosti Varaždinske Toplice, dok su u kategoriji rekreativke i rekreativci trčali 1700, odnosno 3200 metara ulicama grada. Predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Varaždinskih Toplica Marinela Belavić istaknula je kako je 52. Utrka Grada Varaždinskih Toplica jedan od važnijih događanja u gradu koji svake godine okuplja […]

  today29/09/2023 4 1 2

  0%