play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Lepoglava sufinancira usluge logopeda za djecu predškolske dobi

Usluge logopeda na području Grada Lepoglave za djecu predškolske dobi bit će znatno jeftinije. Naime, Grad Lepoglava i u ovoj će godini sufinancirati korištenje usluga logopeda za djecu s govorno-jezičnim poteškoćama predškolske dobi i tako nastaviti s provođenjem projekta kojim je do sada bilo obuhvaćeno 30-ak djece s gradskog područja.

“Nastavljajući pružati potporu svim dobnim i potrebitim skupinama naših građana, nastavljamo s provedbom ovog hvalevrijednog projekta. Reakcije na ovaj projekt izuzetno su pozitivne, posebice kod roditelja djece kojima je potrebna stručna pomoć logopeda. Zahvaljujući ovom projektu, uz njegov najvažniji cilj, a to je pružiti djeci potrebnu stručnu pomoć kako bi riješila problem koji otežava integraciju u redovni obrazovni program, roditelji s djecom ne moraju odlaziti u primjerice Varaždin što, uz gradsko sufinanciranje same terapije i provođenja dijagnostike, predstavlja dodatnu uštedu na troškovima putovanja i uštedu vremena budući da se terapija provodi na području Grada Lepoglave”, poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

U okviru navedenog projekta Grad Lepoglava s 200 kuna sufinancira provođenje logopedske dijagnostike te u iznosu od 100 kuna uslugu same logopedske terapije. Za tu je namjenu osigurano 50.000 kuna.

“Projektom smo obuhvatili djecu predškolske dobi dok bi za osnovnoškolce potporu trebala osigurati Varaždinska županija kao osnivač osnovnih škola”, istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Ivanečki klub kolekcionara održao Skupštinu

  U prostoru Etno sela Grešna pilnica u Klenovniku, Ivanečki klub kolekcionara održao je svoju redovnu godišnju Izvještajnu skupštinu, kojoj je od 25 članova nazočilo njih 18-ero, a kao gošća Ana Škriljevečki iz Muzeja planinarstva Ivanec.   Pred sam njezin početak Darko Foder pročitao je svoju pjesmu „Kolekcionar“, da bi po izboru zapisničara i dva ovjeritelja bio nastavljen službeni dio Skupštine.   Izvješće o radu u protekloj godini podnio je tajnik […]

  today27/03/2023 5

  0%