play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Lepoglava među gradovima koji su najviše izdvajali za predškolsko obrazovanje

Podaci Ministarstva financija odnosno konsolidiranih proračuna iz 2020. godine pokazuju kako se prema udjelu izdvojenih sredstava u proračunu za predškolsko obrazovanje Grad Lepoglava našao na visokom trećem mjestu, odmah iza Kutjeva i Klanjca. Kako navodi portal Gradonačelnik.hr, riječ je o gradovima koji su za svoje najmlađe iz proračuna prošle godine izdvojili između 40 i 50 posto sredstava iz proračuna.

„Ovo priznanje samo je nastavak kontinuirane politike ulaganja u predškolski odgoj. Ponosan sam što sam gradonačelnik jedinog grada u Hrvatskoj koji je paralelno radio na izgradnji dva vrtića. Uz oko 13 milijuna kuna kolika je vrijednost projekta rekonstrukcija i dogradnje zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava, za što je oko 6.7 milijuna kuna osigurano iz fonda EU, vrtić u Višnjici vrijedan 4.5 milijuna kuna izgradili smo svojim vlastitim sredstvima. Tako smo u predškolski odgoj uložili oko 18 milijuna kuna ili jedan cijeli godišnji izvorni proračun Grada Lepoglave“ – naglasio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Ulaganjem u predškolsko obrazovanje potiče se  demografski napredak jer se omogućuje mladim obiteljima smještaj djece u vrtić na području Grada Lepoglave. Također, zaposleno je 10-ak mladih ljudi s gradskog područja čime su se potakle i gospodarske aktivnosti.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Lepoglavu posjetili predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju

  Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju (TIKA), predvođeni koordinatoricom - atašeom zagrebačkog Ureda TIKA-e Sedefom Bulut, boravili su 13. siječnja u Lepoglavi. Povod dolaska bio je dogovor o provedbi projekata lepoglavskih udruga za koje je TIKA iskazala interes da ih financijski podupre. Uz posjetu gradskoj upravi, gdje su se sastali s predsjednikom Gradskog vijeća Hrvojem Kovačem, predstavnici TIKA-e sastali su se u Lepoglavi i s predstavnicima organizacija civilnog društva […]

  today18/01/2022 3