play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad brine o sigurnosti pješaka i biciklista

Grad Varaždin pojačanim aktivnostima povećava sigurnost pješaka i biciklista, posebice na kritičnim točkama na gradskim ulicama. Tako su nedavno postavljena nove kamere za kontrolu prometa u Ulici Zrinskih i Frankopana, a  na Banfici su  modernom LED rasvjetom osvijetljeni pješački prijelazi preko prometnicama s velikim intenzitetom prometa.

 

U Koprivničkoj ulici osvijetljena su dva pješačka prijelaza: kod raskrižja sa Preloškom ulicom i kod raskrižja sa Vukovarskom ulicom. Stupovi su se postavili na središnji razdjelni otok (vodeći računa da ne ometaju prolaz pješacima), a konzole na koje je montirana rasvjeta pješačkih prijelaza su postavljene na način koji omogućava rasvjetu cijele širine prometnice. Rasvjeta pješačkih prijelaza se uključuje zajedno sa javnom rasvjetom, a upozoravajuća treptajuća svjetla su uključena tokom cijelog dana. Nabavu i montažu cjelokupne opreme je odradila tvrtka ELCON d.o.o, Međimurska 2, 42000 Varaždin, vrijednost isporučene robe je 24.775,30 eura (bez PDV-a).

 

Dodatno osvjetljavanje prijelaza koje koriste građani tog dijela grada, pješaci i biciklisti, značajno podiže nivo sigurnosti sudionika u prometu te vozačima omogućava pravodobno uočavanje osoba koje prelaze prometnice. Grad Varaždin permanentno vodi brigu o sigurnosti pješaka i biciklista te u tom smislu poziva građane da slobodno upozore na mjesta i situacije u prometu kojima je ugrožena njihova sigurnost.

 

Temeljem takvih saznanja, dužnosnici Grada Varaždina su u razgovoru s predstavnicima PU Varaždinske zatražili jaču kontrolu prometne policije na pojedinim relacijama na kojima učestalo neki kamionski prijevoznici krše zabranu prometovanja kroz taj dio grada I time ugrožavaju sigurnost pješaka i biciklista. Naročito se to odnosi na prometnice koje prolaze kroz Banficu na kojima vrijede zabrane kamionskog prometa.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Podijeljene diplome malim polaznicima škole plivanje iz općine Trnovec

  Na Gradskim bazenima Varaždin, učenici 4.razreda OŠ Trnovec završili su svoju ovogodišnju školu plivanja. Tom prilikom, ravnateljica OŠ Trnovec, Radmila Sačić, zajedno s načelnicom Trnovca, Vericom Vitković, pozdravila je djecu i njihove učitelje te naglasila važnost ovakvih projekata. ''Jako je važno da djeca pohađaju ovakve aktivnosti, njima je to prije svega, jako zanimljivo i zabavno, a naravno i iznimno korisno. Ove godine 33 djece je sudjelovalo u obuci plivanja i […]

  today25/10/2022 88

  0%