play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

FOTO: 23. varaždinska biciklijada

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Brdsko biciklističkog kluba ASI i Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, i ove je godine u Varaždinu održana tradicionalna Varaždinska biciklijada. Na 23. izdanju Varaždinske biciklijade koje se održalo u subotu, 8. lipnja sudjelovao veliki broj biciklista, njih 380, od najmlađe sudionice stare dvije godine pa do najstarijeg sudionika, 83-godišnjaka.

Uoči početka biciklijade, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, rekao je kako je izuzetno zadovoljan biciklijadom, ali i svim događajima koje Zajednica organizira.
Organizacija 14 različitih evenata tijekom godine i to sve na visokom nivou. To me veseli kao predsjednika Zajednice da možemo pratiti takav tempo – rekao je Runac, dodavši kako je cilj potaknuti mlade da se bave sportom. – Moramo biti svjesni činjenice da u našim klubovima sve manje upisujemo djecu u sportske aktivnosti. Moramo malo žešće krenuti prema mladoj populaciji, ali moram naglasiti da sam ovdje vidio i dosta starije populacije koje se još nedaju i ja im čestitam na tome – rekao je predsjednik Runac.

Okupljene bicikliste pozdravio je i Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća, zahvalivši im na velikom odazivu te promociji zdravog načina života, ali i druženja i zajedništva.

Janko Gušić, predsjednik Brdsko biciklističkog kluba ASI istaknuo je kako je posljednjih par godina cilj biciklijade da se okupe najmlađi biciklisti.
Volimo je uvijek nazvati obiteljskom biciklijadom i time se vodimo, da potaknemo roditelje i školsku djecu da se priključe što više. Time želimo potaknuti i svijest o samom kretanju, o važnosti bicikala, a naravno skrenuti i pozornost na poboljšanje biciklističke infrastrukture u gradu i samih sadržaja koji bi omogućili našim najmlađima da se i aktivnije bave biciklizmom – rekao je Gušić.

Dužina trase 23. Varaždinske biciklijade bila je oko 20 kilometara sa startom kod Kapucinskog trga, preko Črnca Biškupečkog, Gornjeg Kneginca, Kućana pa prema Areni uz dravski nasip do Stare vage, gdje je bio organiziran obrok za sudionike, a za najmlađe vozače bio je pripremljen dječji poligon.

Dodajmo i da je na Kapucinskom trgu, uoči početka biciklijade, ujedno bilo organizirano i mjerenje šećera u krvi za sve zainteresirane.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Marija Cafuk nova predsjednica Županijskog saveza poljoprivrednih udruga

  Na izbornoj skupštini Županijskog saveza poljoprivrednih udruga za predsjednicu Saveza jednoglasno je izabrana Marija Cafuk. Uz predsjednicu izabrani su i članovi Nadzornog odbora - Barbara Kefelja, Karmela Radošević i Josip Kotiščak. Funkciju tajnika Saveza u nadolazećem mandatu obavljat će Marija Herceg. Novom vodstvu na izboru čestitala je i zamjenica župana Silvija Zagorec. - Zahvaljujem svim našim poljoprivrednicima koji su odabrali ovo izazovno zanimanje. Izuzetno smo ponosni na vas koji unatoč […]

  today08/05/2023 129

  0%