play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

FOI proslavio svoj dan u varaždinskom kazalištu

Fakultet organizacije i informatike, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, u petak, 15. prosinca 2023., je na svečanosti u HNK u Varaždinu, uz prisustvo velikog broja studenata, nastavnika, djelatnika, gospodarstvenika i partnerskih institucija te visokih uzvanika, obilježio Dan Fakulteta.

Fakultet s jednom od najdugovječnijih tradicija obrazovanja IT stručnjaka u Hrvatskoj, utemeljen je prije 61 godine kao Viša ekonomska škola, a osnovan je prije čak 49 godina. Veliku svečanost u HNK-u obilježile su i dodjele nagrada, priznanja i zahvalnica studentima, nastavnicima i djelatnicima, koji su svojom izvrsnošću i djelovanjem obogatili FOI i širu akademsku zajednicu. Bogata povijest obrazovanja profesionalaca u IKT-u i podizanju poduzetničkih kapaciteta

Nekadašnja Viša ekonomska škola u Varaždinu postavila je temelje današnjem Fakultetu organizacije i informatike. Smješten u povijesnoj zgradi iz 17. stoljeća u centru Varaždina, FOI je prve studente upisivao u školsku godinu 1962./’63., stvarajući stručnjake za samostalno organiziranje ekonomskih poslova u privredi i javnoj upravi. Pod vodstvom predanih nastavnika, izuzetnih znanstvenika te talentiranih i upornih studenata, FOI je postigao izvrsnost u domaćim i međunarodnim krugovima, a danas djeluje u tri akademska prostora u Varaždinu te u suvremeno opremljenim prostorima u Zagrebu i Sisku. Od tipkanja na pisaćim mašinama do naprednih metoda nastave na suvremenoj računalnoj opremi, FOI se izdigao do respektabilne visokoobrazovne institucije, koja kao referentna institucija izvrsnosti danas broji oko 2800 studenata.
Velika postignuća Fakulteta i planovi za budućnost

Dekanica Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa čestitala je svim studentima, nastavnicima i djelatnicima Dan Fakulteta te iznijela ključne informacije i postignuća u protekloj godini, ističući izvrsnost studenata i doprinos zaposlenika te je pohvalila rad dosadašnje Uprave. Predstavila je i novu Upravu koja se od listopada 2023. trudi održavati visoke standarde i usmjeriti Fakultet prema budućnosti u kojoj brzi razvoj IT industrije diktira tržišnu ekonomiju i smjer u kojem će se visoko obrazovanje u budućnosti kretati.

„Fokus je stavljen na postizanje izvrsnosti u konkurentnom obrazovnom okruženju, i zato naglašavam važnost optimizacije resursa i kontinuirane težnje najboljem, a to uključuje inovativne metode učenja, suradnju s poslovnim partnerima iz industrije te poticanje inovativnosti i poduzetništva među studentima. Posebnu pažnju u narednom mandatu posvetit ćemo internacionalizaciji, akreditaciji naših studijskih programa, razvoju informacijskih sustava i naravno rješavanju pitanja Kampusa II koji je planiran na prostoru današnje FOI 2 zgrade u Varaždinu. Nastavljamo aktivno sudjelovati u znanstvenim istraživanjima, projektima te volonterskim i humanitarnim aktivnostima studenata i poticati održivi razvoj na svim razinama djelovanja“ – istaknula je dekanica Klačmer Čalopa.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%