play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Festival varaždinskih dvorišta 2022.

Festival varaždinskih dvorišta, koji se u 2022. održava po sedmi puta, primjer je uspješnog turističkog proizvoda osmišljenog kako bi bogatu turističku i kulturnu ponudu Varaždina i njegove obnovljene i uređene povijesne jezgre dodatno začinio, oplemenio i nadopunio te stvorio novu manifestacijsku atrakciju kojom će vikend u Varaždinu od „uvijek odlične ideje“ pretvoriti u nešto što se ne smije propustiti.

Ideja Festivala je zapravo jednostavna. Povijesna jezgra Varaždina; zanimljiva, uređena i lijepa, iza raznobojnih „haustora“ skriva brojne i jednako lijepe prostore gradskih dvorišta. Ti prostori često su brižno čuvane oaze privatnosti Varaždinaca, prozori u stvarni, ali od očiju posjetitelja, uglavnom skriveni život grada.

Festival varaždinskih dvorišta javnosti otvara upravo te prostore i ispunjava ih raznolikim sadržajima: glazbom, modom, umjetnošću, gastronomijom, radionicama te, barem na jedan vikend, povezuje javni i privatni Varaždin u šarmantnu mješavinu zabave, druženja, kulture, glazbe i hedonizma.

Terminski smješten na sam početak kalendarskog ljeta (i inkorporiran u već započet program „Ljeta u Varaždinu“), Festival dvorišta i simbolički otvara ljetnu varaždinsku sezonu, koncentriranu, prije svega na privlačenje što većeg broja vikend city-break turista. Kao uvod u ljeto, svojom raznolikošću i atmosferom, Festival varaždinskih dvorišta ujedno je i uvertira za veliki završetak ljeta u obliku Špancirfesta.

Uoči sedmog izdanja Festivala dvorišta, možemo reći da je projekt itekako uspio i etablirao se kao sastavni, nezaobilazni i „organski“ sadržaj varaždinske kulturno-turističke ponude, koji svake godine privlači sve veći broj posjetitelja iz šire regije, uključujući i Sloveniju.

13 dvorišta u centru grada / glazba / izložbe / radionice / moda / druženja s autorima / putopisi / tradicijsko stvaralaštvo / gastronomija

subota, 25.6.2022. / 10-14 i 17-21 sat

nedjelja, 26.6.2022. / 10-14 sati

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obnavlja se dio prizemlja Društvenog doma u Završju

  Na području Grada Novog Marofa već je obnovljen niz društvenih domova, a obnova se nastavlja i u ovoj godini. Ovoga puta riječ je o uređenju dijela prizemlja Društvenog doma u Završju. Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i Marinko Hođa, direktor Novokoma d.o.o., koji je izabrani kao najpovoljniji ponuditelj, potpisali su ugovor o radovima na uređenju dijela prizemlja Društvenog doma Završje, vrijednosti 258.648,00 kuna s PDV-om. „Ovo je samo korak u […]

  today19/01/2022 45

  0%