play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas u radnoj posjeti Varaždinskoj županiji

 

 

Varaždinsku županiju posjetio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas koji je tom prilikom u Županijskoj palači održao radni sastanak sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima.

Razgovaralo se o projektima i programima od zajedničkog interesa, a sve u cilju uspostavljanja, održavanja i promicanja veza s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, jačanjem suradnje s hrvatskim iseljeništvom, poticanja i pomoći povratka i useljavanja te provođenja mjera i programa za integraciju Hrvata povratnika i useljenika.

Župan Anđelko Stričak upoznao je goste s projektima i programima koje Varaždinska županija provodi te je istaknuo primjer suradnje s Hercegbosanskom županijom.

– Varaždinska županija prednjači na podosta područja, kao na području obrazovanja, gospodarstva, kulture i slično. Da je to uočljivo najbolje nam govore dolasci brojnih izaslanstava, kako stranih veleposlanika akreditiranih u Republici Hrvatskoj, gospodarskih i kulturnih izaslanstava, tako i dolasci brojnih predstavnika regionalnih samouprava. Dolazak državnog tajnika Milasa također doživljavamo u tom aspektu, ali isto kao i mogućnost da županijske ustanove budu na usluzi susjednoj Bosni i Hercegovini na njenom putu u Europsku uniju   – rekao je  župan Stričak.

Državni tajnik Zvonko Milas izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom te je istaknuo da razvoj suradnje Varaždinske županije i Ureda usmjeren na Hrvate u Bosni i Hercegovini, ali i na pripadnike hrvatske nacionalne manjine koja živi u 12 europskih država te hrvatsko iseljeništvo koje živi diljem svijeta.

-Varaždinska županija je prirodan partner u brojnim aktivnostima koje Ured koordinira, od poticanja gospodarskog i znanstvenog umrežavanja hrvatskih stručnjaka i povratka hrvatskih iseljenika u domovinu, projekata očuvanja hrvatskog identiteta i kulture, posebno u Sloveniji, Austriji i Mađarskoj i drugim državama, do razmjene najboljih praksi s Hrvatima u BiH na njihovom europskom putu-istaknuo je Milas.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%