play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom križu partneri na ovom projektu općine Breznica, Breznički Hum, Klenovnik, Gornji Kneginec, Sračinec i Visoko, te gradovi Lepoglava, Novi Marof i Varaždinske Toplice. Trajanje projekta je 36 mjeseci od kojih se 33 odnosi na pružanje usluga. Provedbom projekta omogućit će se zapošljavanje osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama, a ono što je novost jest da će se na projektu od ove godine moći zapošljavati i muškarci.

Potpisivanju Ugovora nazočili su ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

„Projekt „Zaželi“ imao je dvije zadaće – vratiti žene i teško zapošljive osobe u ruralnim sredinama na tržište rada i pomoći onima koji su najranjiviji, a to su često naši najstariji“, poručio je premijer Plenković sudjelujući na uručivanju nova 72 ugovora vrijedna preko 58 milijuna eura. Osim što je jedan od najboljih projekata Vlade, kad je riječ o socijalnoj politici, taj je projekt oduševio, naglasio je premijer, i nadležne članove Europske komisije. “To znači da smo pridonijeli pametnom korištenju europskih sredstava za problem koji postoji u brojnim državama članicama”, rekao je.

Foto: DCK Varaždinske županije

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%