play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Članovi delegacije Hercegbosanske županije u uzvratnom posjetu Varaždinskoj županiji

 

Polaganjem ruža kod spomenika „PUMA“ u Parku 7. gardijske brigade Hrvatske vojske „PUMA“ u Varaždinu službeno je započeo uzvratni posjet delegacije Hercegbosanske županije Varaždinskoj županiji. Za članove delegacije predvođene predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije dr. sc. Ivanom Vukadinom i predsjednikom Skupštine Hercegbosanske županije Jozom Ćosićem, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno sa svojim suradnicima priredio je prijem u Županijskoj palači.

 

Župan Stričak tom prigodom podsjetio je kako su Hercegbosanska županija i Varaždinska županija 7. rujna 2023. godine u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije potpisali Sporazum o suradnji s ciljem obostranog učvršćivanja prijateljstva, kao i uspostavljanja, razvijanja i jačanja suradnje te dvije županije.

 

Tada smo naglasili kako ćemo poduzeti sve da taj Sporazum nije smo gesta već temelj uspješne suradnje. S nama su danas ravnatelji njihovih obrazovnih i zdravstvenih ustanova, gospodarstvenici, poduzetnici, vijećnici, predstavnici njihovog entiteta. Nakon ovog prijema održat ćemo radni sastanak na kojem će sudjelovati i ravnatelji naših obrazovnih i zdravstvenih ustanova, predsjednici gospodarske i obrtničke komore, gospodarstvenici, poduzetnici, kako bismo uspostavili suradnju na dobroj i zdravoj razini. Potpisivati sporazume, samo da se može reći da je nešto potpisano, nam nije cilj. Cilj su nam upravo ovakvi susreti koji mogu doprinijeti razvoju naših sredina i poduzet ćemo sve da se ta suradnja i dalje nadograđuje i traje – rekao je župan Stričak.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije dr. sc. Ivan Vukadina zahvalio se županu Stričaku na prijemu i nastavku suradnje nakon potpisanog Sporazuma.

 

U delegaciji nas je 30, što iz svijeta politike, obrazovanja, zdravstva, poduzetništva. Došli smo vidjeti, naučiti i prepisati primjere dobre prakse jer se u Varaždinskoj županiji stvarno ima što za vidjeti; kvalitetne projekte i programe i sve ono što nama ljudima koji živimo u Federaciji Bosne i Hercegovine treba omogućiti opstanak hrvatskog naroda na području Hercegbosanske županije. Suradnju ćemo nastaviti u dobrom duhu i pratiti dobre primjere kako bi narod koji dolje živi stvarao nova radna mjesta – istaknuo je Vukadin.

 

Predsjednik Skupštine Jozo Ćosić istaknuo je kako znamo biti svjedoci brojnih sporazuma koji su potpisani, a nisu realizirani na način da se ta suradnja na terenu i zaista dogodi. A to je jedino moguće ako politika prati gospodarstvo, naglasio je Ćosić.

 

Mi smo pokazali da ta politika, taj sporazum nije „mrtvo slovo na papiru”, da on zaista prati gospodarstvo i ovdje su najvažniji gospodarstvenici iz Hercegbosanske županije, te predstavnici zdravstva i školstva. Idemo danas u radne posjete sa svojim timovima i mislim da će ova suradnja biti na obostrano zadovoljstvo, kako varaždinskih, tako i poduzetnika iz Hercegbosanske županije – zaključio je Ćosić.

 

Po završetku prijema u Županijskoj palači, delegacija Hercegbosanske županije posjetila je varaždinsku katedralu, dok ih je u zgradi ordinarijata primio varaždinski biskup mons. Bože Radoš sa svojim suradnicima. Tamo im se pridružio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Nakon radnog sastanka održanog u Varaždinskim Toplicama članovi delegacije posjetili su, između ostalog, tamošnji Nacionalni rehabilitacijski centar za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine, najveći podatkovni centar u Hrvatskoj DC North, Prvu gimnaziju Varaždin, Elektrostrojarsku školu Varaždin, te nedavno otvoreni Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin, kao takav jedinstven u Europi. Sukladno djelatnostima kojima se bave, u pratnji svojih domaćina, gospodarstvenika i poduzetnika obišli su i tvrtke vezanu uz graditeljstvo, drvnu industriju, te razmijenili iskustva vezano uz razvoj poljoprivrede, cestogradnje, novih tehnologija, obnovljivih izvora energije, prijevoz, zaštitu okoliša, turizam i drugo.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%