play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Disc golf klub Varaždin šestu godinu zaredom najuspješniji klub u Hrvatskoj

Disc golf klub Varaždin šestu godinu zaredom je osvojio Hrvatsku disc golf ligu – najviše nacionalno natjecanje u organizaciji Hrvatskog flying disc saveza, u kojem se za titule protekle 2021. godine borilo osam klubova iz svih krajeva Hrvatske.

Drugo mjesto osvojio je FDK Zagreb, dok je trećeplasirani DGK Eagle iz Rijeke. Kao i prethodne dvije godine, pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je predstavnik FDK Zagreb, Tomislav Gorički. U borbi za drugo mjesto, pobijedio je član DGK Eagle, Božidar Marić koji je ispred trećeplasiranog Varaždinca Nine Đuraka imao prednost od samo četiri boda. U ženskoj konkurenciji prve tri igračice bile su samo unutar 11 bodova razlike. Titulu je obranila Ira Molnar Gorički iz FDK Zagreb, a drugo mjesto podijelile su Danica Pajtak iz DGK Varaždin te Ana Gorički, također iz FDK Zagreb.

U nastavku doznajte dojmove članova DGK Varaždin o protekloj sezoni te kakve su im želje i planovi za 2022. Nino Đurak sretan je zbog ponovnog uspjeha DGK Varaždin, ali nada se većoj podršci Grada Varaždina.

Sretan sam što je DGK Varaždin uspio obraniti naslov najboljeg kluba u 2021. godini. Drago mi je da sam dao veliki doprinos tome osvajanjem 3. mjesta u HR Ligi u pojedinačnoj konkurenciji. Svi bi voljeli da Grad Varaždin podrži i prepozna ovaj sport, koji je ujedno i jedan od najbrže rastućih sportova u svijetu. Nadamo se kako bi konačno mogli imati stalni i održavani teren na kojem bi igrači i igračice kluba mogli trenirati”, ističe Đurak.

Aleksandar Vucković također je ponosan na uspjeh kluba te poručuje kako, iako gotovo svi u klubu imaju osobne sportske ciljeve, no svima je želja da se sportom upozna što veći broj ljudi.

Također, naveo je i neke od razloga zašto bi se svatko trebao okušati u disc golfu te što je sve njemu disc golf omogućio. “Disc golf mi pruža zabavu i radost prije svega. Odličan je sport za sve dobne skupine. Gradi karakter. Uči me o životu. Drži me u formi, a dao mi je i priliku da upoznam prekrasne ljude iz svih krajeva svijeta”, kaže Vucković.

Uz sve to, treba istaknuti kako će se ove godine od 17. do 20. kolovoza u Varaždinu igrati Svjetsko ekipno prvenstvo u disc golfu. To će biti 4. izdanje natjecanja za koje je trenutno prijavljeno čak 28 reprezentacija iz cijelog svijeta. Registrirane reprezentacije izvan Europe zasad su SAD, Japan, Singapur, Australija, Kanada, Kolumbija i Meksiko. Natjecanje se održava u organizaciji Svjetske Flying Disc Federacije (WFDF), a izvršni organizator je Disc golf klub Lagoda uz podršku Hrvatskog Flying disc saveza.

Članovi DGK Varaždin također će pomoći u organizaciji natjecanja, a njih četvero sudjelovat će kao članovi hrvatske reprezentacije. To će biti redom Aleksandar Sudžuković, Aleksandar Vucković, Nino Đurak i predsjednica DGK Varaždin Danica Pajtak koja se nada kako će ovo natjecanje biti prekretnica u razvoju disc golfa u Varaždinu. “Uistinu se nadam kako će ovo natjecanje, koje će Varaždin na nekoliko dana pretvoriti u svjetsku prijestolnicu disc golfa, i Grad Varaždin i Varaždinska županija i Turistička zajednica Grada Varaždina te Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, prepoznati i iskoristiti kako bi se Varaždin pozicionirao na svjetskoj disc golf karti. Nažalost bez stalnog i održavanog disc golf terena to je nemoguće, tako da se nadam da su ovo događaji koji će raspravu pokrenuti u ovom smjeru. Jer, kako piše Sports Illustrated, radi se o jednom od rijetkih sportova koji su tijekom pandemije značajno rasli, i mi imamo priliku to iskoristiti”, zaključila je Danica Pajtak.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nagrađeni najuspješniji učenici

  Grad Lepoglava je i ove godine nagradio najuspješnije učenike iz osnovnih škola s gradskog područja. Za njih je 26. svibnja organiziran prijem na kojem im je, kao i njihovim mentorima, gradonačelnik Marijan Škvarić, uz čestitke na rezultatima ostvarenima na županijskim i državnim natjecanjima, uručio prigodne gradske nagrade. - Temelj razvoja Grada Lepoglave ulaganje je u mlade ljude i u njihovo obrazovanje. Pri tome poseban naglasak stavljamo na izvrsnost potičući učenike da budu najbolji […]

  today27/05/2021 142

  0%