play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Cvjetnicom Crkva ulazi u vrhunac liturgijske godine

Nedjeljom Muke Gospodnje – Cvjetnicom, Crkva ulazi u vrhunac liturgijske godine.

Središnje liturgijsko slavlje u varaždinskoj katedrali započeti će u 11 sati blagoslovom grančica na prostoru iza katedrale i procesijom kao spomen na Isusov ulazak u Jeruzalem, kad ga je puk dočekao poklicima „Hosana Davidovu Sinu, blagoslovljen koji dolazi u ime Gospodnje”. Liturgijsko slavlje predvodi varaždinski biskup Bože Radoš.

Nadalje, varaždinski biskup Bože Radoš predvodit će već tradicionalno na Cvjetnicu – Nedjelju Muke Gospodnje, 24. ožujka, Križni put u Lepoglavi.

Četrnaest postaja Isusovog križnog puta prispodobljeno je s mučeništvom bl. Alojzija koji je u lepoglavskoj kaznionici proveo više od pet godina.

Procesija će započeti u 16 sati kod kipa bl. Stepinca koji se nalazi kod župne crkve, nastavit će se uza zidove Kaznionice, do brda Gorica, a završit će u kapeli sv. Ivana Krstitelja.

Razmatranja Križnog puta će pri postajama čitati svećenici Bednjanskog dekanata i drugi pristigli svećenici koji će sudjelovati u ovoj pobožnosti, a organizator Križnog puta je Župa Bezgrešnog začeća BDM iz Lepoglave.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik za osnovne škole u Varaždinskim Toplicama je održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Festivalu i smotri prethodio je natječaj za lirske pjesme na kajkavskom narječju na koji su ove godine pristigla 173 pjesnička rada učenika viših razreda 42 osnovne škole […]

  today13/04/2024 5

  0%