play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Bosilj najavio mogućnost referenduma o rješavanju problema bala u Brezju

U prostorijama varaždinskog 7. mjesnog odbora u Biškupcu u ponedjeljak, 28. studenog 2022. godine održan je dobro posjećen zbor građana na temu konačnog zbrinjavanja baliranog otpada u Brezju.

 

Nakon što je Juraj Rožić, predsjednik 7. Mjesnog odbora izrazio želju građana da se konačno riješi taj 17 godina stari problem, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković iznio je osnovne informacije o točki dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina na kojoj će se raspravljati o proračunu, a u vezi s tim i o načinu rješavanja baliranog otpada. Uz 40 posto sufinanciranja države, jedini ponuđač koji je dostavio ponudu na natječaju bila je zajednica ponuditelja CIOS-a i tvrtke HIS iz Donje Višnjice koji  će biti u obavezi u 18 mjeseci od potpisa ugovora maknuti i zbrinuti bale u Brezju te sanirati tlo ispod otpada. Nama je cilj konačno maknuti bale i staviti gospodarsku zonu Brezje u punu funkciju. Radimo sve transparentno i po zakonu od prvog dana i ako se prihvati proračun i zaduženje izvođač je spreman krenuti u posao. – rekao je zamjenik gradonačelnika Marković nakon čega se razvila diskusija među građanima.

 

U međuvremenu se skupu priključio i gradonačelnik Neven Bosilj koji je naglasio kako je cilj maknuti bale i staviti gospodarsku zonu u funkciju. Procijenio je  da se prodajom zemljišta u Gospodarskoj zoni u Brezju može namaknuti gotovo 16,5 milijuna eura što je dovoljno za rješavanje problema bala te je najavio mogućnost raspisivanja referenduma građana na kojem će građani odlučiti jesu li za kreditno zaduženje kako bi se Varaždin konačno riješio tog dugotrajnog problema. O tome da li će Varaždinci izlaziti na referendum ovisi o Gradskom vijeću. Gradonačelnik nije mogao sa sigurnošću govoriti kako će u srijedu glasati vijećnici, ali je siguran da će  birači pratiti tko će i kako glasati. Spreman sam s dnevnog reda skinuti odluku o zaduživanju grada i raspisati referendum. – rekao je gradonačelnik pojasnivši da mu je cilj da proračun prođe da ne dođe do zastoja u realizaciji projekata zbog kojih bi mogli propasti novci dodijeljeni za te namjene pa je na kraju zaključio: Svima su sporne samo bale. Idemo onda čuti što građani misle o tome. Povući ću odluku o zaduživanju. Ako građani vele da podržavaju zaduživanje za 120 milijuna idemo konačno riješiti bale, u suprotnom će se poništiti natječaj i onda ponovo idemo u nepoznato.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije

  Inicijative građane vezane uz izgradnju podvožnjaka, odnosno turbo-rotora na području Grada Varaždina te aktivnosti i inicijative vezane uz početak nove školske godine, dio su tema o kojima su danas raspravljali članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. Rasprava na desetoj sjednici Savjeta održanoj u Županijskoj palači bila je konstruktivna i sadržajna, napomenuo je predsjednik Savjeta dr. sc. Zvonimir Sabati. S obzirom da smo primili inicijative građana, uvrstili smo […]

  today24/07/2024 8

  0%