play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Blagoslov obnovljenog križa i druženje mještana u Rijeci Voćanskoj

U subotu, 6. srpnja, u naselju Rijeka Voćanska, koje je dio Općine Donja Voća, održana je sveta misa uz blagoslov obnovljenog križa i druženje mještana. Križ, koji krasi centar naselja još od 1939. godine, postavila je obitelj Hrženjak, a nakon mnogih godina bila mu je potrebna obnova. Inicijativu su pokrenuli sami mještani, a više o tome otkrio nam je župnik vlč. Pavao Mesarić.

Križevi se podižu u centru sela te na ulazu i izlazu kao znak spasenja i ljubavi Božje prema nama. Zahvaljujemo Robertu Horvatiću i Ivici Pintariću koji su pokrenuli obnovu križa. Drvo je darovao Stjepan Gregurec iz Gornje Voće, lim Rajko Boljčević, a sve je obradio Rudolf Hrženjak iz Rijeke Voćanske. Naši dragi župljani time su pokazali koliko im je stalo da se križ renovira i ponovno blagoslovi te vrati na ovo mjesto – istaknuo je vlč. Mesarić.

Svetoj misi i blagoslovu križa prisustvovali su brojni mještani, uključujući načelnicu Općine Donja Voća, Sanju Kočet. Nakon svečanosti, druženje se nastavilo na imanju jednog od inicijatora obnove, Ivice Pintarića, koji je za svoje sumještane pripremio kotlovinu i grah. Članovi KUD-a Voća pobrinuli su se za dobro raspoloženje, a mještani su uživali u zajedničkom druženju do večernjih sati, uz zvuke tamburica i cimbala koji su odzvanjali zagorskim bregima.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%