play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Barbara Antolić Vupora: Situacija u varaždinskoj bolnici je alarmantna

Situacija u varaždinskoj bolnici je alarmantna i došli smo u situaciju kad će liječnici morati birati koga će staviti na respirator, a tko će ostati bez aparata o kojemu mu ovisi život, istaknula je u četvrtak u priopćenju za javnost Barbara Antolić Vupora, SDP–ova saborska zastupnica i kandidatkinja za županicu Varaždinske županije.

„ Uputila sam amandman Vladi da osiguraju 2 milijuna kuna za kupnju novih respiratora OB Varaždin, a vladajuću predvođeni HDZ–om to su glatko odbili. Važnije im je bilo taj novac poslati izvan Hrvatske. Sada smo suočeni s ogromnom krizom u varaždinskoj bolnici kad su, kako i sam ravnatelj kaže, na raspolaganju ostala samo 3 respiratora. A jučer je samo u sat vremena 5 novih pacijenata završilo na respiratoru“, upozorava Antolić Vupora.

Zastupnica napominje da smo nespremno ušli i u treći val pandemije s nedovoljnim brojem liječnika i medicinskih sestara i bez odgovarajućih aparata. „Zahtijevam od ministra Beroša da hitno osigura novac za nove respiratore u varaždinskoj bolnici. Ljudima u Varaždinskoj županiji to je od životne važnosti i ne želimo isprike ili obećanja jer više ne možemo čekati. Kritično je, odlučna je Antolić Vupora.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Novi Marof na najljepši mogući način proslavio Dan planeta Zemlje

  Grad Novi Marof na najljepši mogući način proslavio je Dan planeta Zemlje. Naime, novomarofsko komunalno poduzeće Novokom od petka je bogatije za dva nova vozila čime je Grad napravio dodatan iskorak u gospodarenju otpadom i zaštiti okoliša. S obzirom da Grad Novi Marof u posljednje vrijeme sve više pažnje posvećuje edukaciji građana o adekvatnom zbrinjavanju biootpada, posebno zanimljiva činjenica jest što je manje vozilo namijenjeno sakupljanju upravo ove vrste otpada. […]

  today23/04/2022 126

  0%