play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinski maturanti tradicionalno otplesali quadrillu

Posljednji dan Maturantike 2024. kojom obilježavaju kraj svog srednjoškolskog obrazovanja, 454 maturanata iz varaždinskih srednjih škola otplesalo je u petak točno u podne na Kapucinskom trgu tradicionalni ples quadrillu.

Maturanti su plesom poslali poruke mira i zajedništva, a podržali su ih i na tome im čestitali predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u ime Grada Varaždina te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek u ime Varaždinske županije.

Za plesnu obuku maturanata bio je zadužen Plesni klub D&D Varaždin, a majice i kišobrane osigurali su Grad Varaždin i Varaždinska županija.
Varaždinski maturanti imaju jedan od najkompletnijih programa dana maturanata u Hrvatskoj, organizatori su se zaista potrudili, od mimohoda, odabira naj odore, partyje uz D.J.-a u Parku mladih, ovog plesa, i siguran sam da uživaju. Uvijek mi se probudi nostalgija kad ih gledam i prisjetim se svojih maturantskih dana. Pozivam ih da ih provedu civilizirano, da ne ometaju funkcioniranje grada, ali da se provesele i zabave jer ovo je kruna njihovog srednjoškolskog obrazovanja – rekao je Lovro Lukavečki.

Čestitam svim maturantima i želim svima onima koji su se odlučili ići na tržište rada da što prije pronađu željeno zaposlenje i da ostanu u Hrvatskoj, a onima koji nastavljaju svoje školovanje, puno uspjeha na visokim učilištima. Trodnevni program koji smo za njih svi zajedno organizirali je na visokoj razini i vjerujem da će ove dane pamtiti cijeli život – kazao je pročelnik Huđek.

Ples su popratili brojni građani, članovi obitelji i prijatelji te ih nagradili pljeskom.

Sedmu godinu zaredom Maturantiku zajednički organiziraju Grad Varaždin, Varaždinska županija i PU varaždinska, zajedno s partnerima Koncertni ured Varaždin, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i Školski sportski savez Varaždinske županije, uz podršku Savjeta mladih Grada Varaždina i Savjeta mladih Varaždinske županije.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Gradit će se nadstrešnica na groblju u Remetincu

  Grad Novi Marof nastavlja s ulaganjima u poboljšanje infrastrukturnih uvjeta, a sljedeći projekt je gradnja nadstrešnice na groblju u Remetincu. Ugovor o radovima na izgradnji nadstrešnice na groblju u Remetincu u četvrtak su potpisali gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor Novokoma Marinko Hođa. Vrijednost radova iznosi 494.237,50 kuna s PDV-om, a očekuje se da će biti izvedeni u sljedeća četiri mjeseca. „Kontinuirano ulažemo u izgradnju i poboljšanje infrastrukture na […]

  today06/05/2022 37

  0%