play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Alen Runac: „U Varaždinu će vrtići biti besplatni za svu djecu“

Kandidat za gradonačelnika Grada Varaždina Alen Runac održao je konferenciju za novinare na kojoj je najavio najvažniju demografsku mjeru koju će provesti kao budući varaždinski gradonačelnik – besplatan vrtić za svu djecu na području Grada Varaždina te izgradnju novih vrtić.

„Na prvi dan mog radnog odnosa kao gradonačelnik Grada Varaždina naložit ću pokretanje svih potrebnih procesa koji će u najkraćem mogućem roku omogućiti potpuno besplatan vrtić za svu djecu u gradu. Isto tako, inicirat ćemo izgradnju novih dječjih vrtića, pogotovo onih za koje imamo gotovu projektnu dokumentaciju. Dokaz da mi to znamo i možemo jest 13 novo izgrađenih i dograđenih dječjih vrtića u našem proteklom mandatu u Varaždinskoj županiji.“ – rekao je Alen Runac. Istaknuo je kako se s pitanjem demografske krize koja sve više uzima maha do sad nije odgovorilo na zadovoljavajući način i kako je dužnost gradske vlasti da pomogne mladim obiteljima: „U Hrvatskoj se možemo pohvaliti besplatnom osnovnom školom, besplatnom srednjom školom pa i besplatnim visokim obrazovanjem u određenoj mjeri. Ono što nitko ne vidi jest da zapinjemo tamo gdje smo najosjetljiviji, na najmanjoj, jasličkoj i vrtićkoj djeci. Mladim obiteljima, roditeljima, upravo je u tim počecima najskuplje i najteže. Posebice ako imaju dvoje i više djece. Neki kažu da je vrtić jeftin, samo 35 kuna dnevno. Ja kažem da je to preveliki trošak za roditelje s kojim se teško suočavaju, a nemaju izbora. Zato ću omogućiti besplatan vrtić za sve naše mališane s područja Grada Varaždina.“ Napomenuo je kako je u planiranju provedbe ove mjere, u suradnji sa saborskim zastupnicima, već obavio potrebne razgovore u Vladi Republike Hrvatske. „Unaprijed želim odgovoriti na zlonamjerne komentare poput onog „tko će to platiti?“. S našim saborskim zastupnicima Damirom Habijanom i Anđelkom Stričakom već sam obavio potrebne razgovore u Vladi Republike Hrvatske koja će nas, bez sumnje, podržati i u ovoj plemenitoj namjeri. Uvjeren sam da će ova mjera dugoročno postati model za cijelu Hrvatsku. A oni koji su dosad vodili Grad dobro znaju da se to već odavno trebalo učiniti. Ili neka me demantiraju! Neka naše građane pogledaju u oči i kažu im da to nije moguće.“ – bio je odlučan Runac.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i saborski zastupnici Damir Habijan te Anđelko Stričak, ujedno kandidat za župana Varaždinske županije.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Predstavnici Hrvatske operne akademije na prijemu kod gradonačelnika Bosilja

    Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u srijedu je održao prijem za predstavnike Hrvatske operne akademije, predsjednika i osnivača Davida Oštreka, tajnika Roberta Veseljaka, voditeljicu marketinga Klaru Kovačević te predavače na Akademiji Jaku Mihelača i Tamaru Ivaniš. Prijemu su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik.   Radi se o ljetnom edukativnom programu za glazbenike koji na jednom mjestu […]

  today03/08/2023 39

  0%