play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Alen Runac i sljedeće četiri godine bit će na čelu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak je održana 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

 

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Alen Runac cijeli je život vezan uz sport. Nekada uspješan hrvač u varaždinskom hrvačkom Klubu i nakon natjecateljske karijere ostao je vezan uz ovaj sport. Trener, klupski predsjednik, izbornik reprezentacije, dopredsjednik hrvačkog Saveza… dio je dužnosti i funkcija koje je s uspjehom obnašao.

 

Tom nizu posljednjih osam godina dodao je i funkciju predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, u kojoj je i ranije bio dugogodišnji član Izvršnog odbora.

 

– U dosadašnjih osam godina mandata mnogo je toga učinjeno. Kada sam izabran na mjesto predsjednika Zajednica je brojala 108 članica, a danas ih imamo 132. I proračun je višestruko povećan, s tadašnjih 1,13 milijuna eura na današnjih gotovo 1,9 milijuna. A velika većina tog novca ulaže se u povećanje kvalitete, podupiranja izvrsnosti i osiguravanje boljih uvjeta za mlade sportaše, profesionalce i rekreativce – istaknuo je Alen Runac, nakon što su mu članovi Skupštine ukazali povjerenje da i u trećem mandatu vodi Zajednicu.

Za vrijeme njegovih mandata brojni dotadašnji projekti i programi doživjeli su novi uzlet, poput Zimskog sportskog višeboja, Olimpijskog festivala dječjih vrtića grada Varaždina, Novogodišnje utrke, gradske Biciklijade ili pak Svečanosti proglašenja najboljih sportaša grada Varaždina. Pokrenuti su i novi koji su svojim sadržajem i originalnošću odmah zadobili simpatije varaždinske sportske javnosti. Na tom su popisu Ljetni sportski višeboj, rekreativni pokret „Zdrav pokret”, Humanitarna utrka grada anđela, štafetni triatlon „Jurinih 3×1”, Europski tjedan sporta, „Challenger Race”, „Korzo Jump”…

 

– Na svim pozicijama programa javnih potreba u sportu osigurali smo financijsko povećanje. Samo tako možemo pratiti potrebe naših sportaša i klubova, koji nam sve to vraćaju vrhunskim rezultatima. Sve to ne bi bilo moguće da u Zajednici i oko nje nismo okupili sjajnu ekipu ljudi koja svojim radom i angažmanom pridonosi ovim uspjesima – zaključio je Runac.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

 

– Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

 

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

 

U Odboru lokalnih sportskih zajednica pri Hrvatskom olimpijskom odboru, Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina predstavljat će Patrik Koščak, dok je Stjepan Smernjak predstavnika Zajednice u Skupštini Saveza sportova Varaždinske Županije.

 

Predsjedniku Runcu na reizboru je čestitao varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

– Sport i kultura su dva segmenta koje guramo u Gradu i čiju infrastrukturu razvijamo. Puno je zahvata poput gradnje tribine na nogometnom igralištu u Hraščici, teniskih terena kod varaždinskih bazena… Za sve smo projekte osigurali novac. Tu su i tri projekta rekonstrukcije prostora na Graberja, Srednjoškolca, dok baseball teren selimo na lokaciju u Jalkovcu. Na taj ćemo način riješiti problem prostora za sve sportove u Varaždinu. Želja nam je još moderan nogometni stadion za što ćemo osigurati novac za njegovo projektiranje, ali za izgradnju trebat ćemo naći drugi izvor financiranja. Novim stadionom zadovoljit ćemo i najstrože uvjete koje propisuje UEFA – istaknuo je Bosilj.

 

Tijekom sjednice Skupštine, arhitekti Maja Kireta i Darko Brezovec, predstavili su i idejne projekte  uređenja Graberja, Srednjoškolca i Baseball terena u Jalkovcu.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  UDVDR i HVIDR-a Ivanec u suradnji s Crvenim križom Ivanec uređuju prostore u Arnoldovoj ulici

  U uredskom prostoru HVIDR-e Ivanec održan je sastanak vodstava HVIDR-e Ivanec i UDVDR Ogranak Ivanec s predsjednikom Gradskog društva Crvenog križa Ivanec Zlatkom Barbirom i v.d. ravnateljice Sanjom Pajtak. Tema sastanka bilo je uređenje dijela zgrade u kojoj se trenutno nalaze uredski prostori HVIDR-a Ivanec i Udruge veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, te arhivski materijali županijskih ureda. U konstruktivnom razgovoru dogovoreno je da će se prostori urediti zajednički, s time […]

  today08/10/2022 149

  0%