play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vokalni sastav A capella iz Sračinca predstavlja Varaždinsku županiju na državnoj smotri

Na 20. susretu zborova malih vokalnih sastava koji se protekle nedjelje, 16. lipnja održao u Novom Marofu, Vokalni sastav “A capella” iz Sračinca ponovo je izborio plasman na državnu smotru.

Vokalni sastav A CAPELLA je počeo s radom 2014. godine želeći obnoviti muziciranje zborskog pjevanja po čemu je Kulturno umjetničko društvo “Zavičaj” iz Sračinca bilo poznato. Sastoji se većinom od pjevača koji su u počecima djelovanja zbora bili njegovi članovi, a želja im je svojim pjevanjem zainteresirati nove pjevače kako bi iz vokalne skupine prerasli ponovo u kvalitetan zbor.

U svom repertoaru imaju razne pjesme narodnog, svjetovnog i vjerskog izričaja. Vokalna skupina Acapella višestuko je nagrađivana na državnim smotrama malih vokalnih sastava pa su tako i prošle godine predstavljali Varaždinsku županiju na državnoj smotri malih vokalnih sastava u Đurđevcu gdje su za svoju izvedbu osvojili najveći broj glasova selektora i osvojili zlatnu plaketu. Ocjena je to napretka i kvalitete rada samih pjevača, a koje uspješno vodi maestra Janja Knapić Omranloo.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  U Gradskoj vijećnici održan prijem predstavnika folklornih skupina Međunarodnog folklornog festivala COFA

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u petak su u Gradskoj vijećnici ugostili predstavnike folklornih skupina koje nastupaju na Međunarodnom folklornom festivalu COFA. Uz predstavnike skupina, prijemu su prisustvovali i idejna začetnica i direktorica festivala Petra Golubar te umjetnički voditelj Varaždinskog folklornog ansambla Tim Hrvaćanin. Na početku susreta, gosti su se kratko predstavili, zahvalili Gradu Varaždinu na gostoprimstvu te podijelili svoje dojmove o nastupima i […]

  today12/07/2024 3

  0%