play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

O kojim temama će u srijedu raspravljati županijski vijećnici

U atriju Županijske palače održana je konferencija za medije na kojoj je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić najavio dnevni red i teme 10. po redu sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije. Konferenciji je nazočila i Renata Skoko, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana.

Kako je istaknuo predsjednik Skupštine županijski Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje u suradnji s ustanovama u zdravstvu i Savjetom za zdravlje Varaždinske županije pripremio je materijale fokusirane na mrežu javne zdravstvene službe u primarnoj medicini, a napravljena je i analiza kadrovske strukture kojom raspolažu naše zdravstvene ustanove. „Također su prezentirani podaci o ulaganjima ustanova u opremu, u građevinske objekte te tekućim i investicijskim ulaganjima, a spremni su i podaci o ulaganjima Varaždinske županije kroz godine. Posebno su obrađeni podaci o financijskom rezultatu Opće bolnice Varaždin i Specijalne bolnice Varaždinske Toplice”- rekao je Križanić.

Na dnevnom redu predstojeće sjednice naći će se i Prijedlog za izmjenu mreže javne zdravstvene službe. Opća bolnica Varaždin od Županije kao svog osnivača je zatražila podnošenje prijedloga za proširenje mreže u djelatnosti unutarnje medicine, na način da se broj stolica/postelja u dnevnoj bolnici s postojećih 19 poveća na 25. Postojeći broj raspoređen je na dvije lokacije, od čega je 16 postelja na lokaciji Varaždin, a tri su na lokaciji Klenovnik.

Za toplički nacionalni rehabilitacijski centar Ministarstvo zdravstva osiguralo je oko 2,93 milijuna eura. Vijećnici će raspravljati i o Prijedlogu zaključka o prihvaćanju prijedloga Sporazuma o financiranju dovršetka realizacije projekta Izgradnja i opremanje nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježničke moždine Specijalne bolnice kao i o Prijedlogu odluke o prihvaćanju Projekta obnove zgrade upravitelja kompleksa dvorca Šaulovec.

Predsjednik Županijske skupštine je dodao kako će župan vijećnicama i vijećnicima podnijeti izvješće o godišnjem izvršenju županijskog proračuna, a na sjednici će se raspravljati i o Izvješćima o radu i financijskom poslovanju Društva Crvenog križa Varaždinske županije za 2022. godinu, o Izvješću o radu i financijskom izvješću Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije za 2022. godinu, Izvješću o radu i financijskom izvješću Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije za 2022. godinu te o Izvješću o radu i financijskom izvješću Saveza športova Varaždinske županije za 2022. godinu.

Sjednica će se održati u srijedu, 24. svibnja ove godine s početkom u 9 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Zanimljiv program “Srijede u Muzeju”

    Uz Međunarodni dan biološke raznolikosti u sklopu Srijede u Muzeju Gradski muzej Varaždin u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije organizira nekoliko sadržaja koji će se održati 22. svibnja. Program počinje u 19 sati u palači Herzer, gdje se predstavljaju dva edukacijska izdanja s prirodoslovnim temama koja su po konceptu i obradi sadržaja namijenjena ponajprije školskoj populaciji, ali i širem rasponu čitatelja. Svijet kukaca […]

  today22/05/2024 1

  0%