play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

O kojim temama će u srijedu raspravljati županijski vijećnici

U atriju Županijske palače održana je konferencija za medije na kojoj je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić najavio dnevni red i teme 10. po redu sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije. Konferenciji je nazočila i Renata Skoko, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana.

Kako je istaknuo predsjednik Skupštine županijski Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje u suradnji s ustanovama u zdravstvu i Savjetom za zdravlje Varaždinske županije pripremio je materijale fokusirane na mrežu javne zdravstvene službe u primarnoj medicini, a napravljena je i analiza kadrovske strukture kojom raspolažu naše zdravstvene ustanove. „Također su prezentirani podaci o ulaganjima ustanova u opremu, u građevinske objekte te tekućim i investicijskim ulaganjima, a spremni su i podaci o ulaganjima Varaždinske županije kroz godine. Posebno su obrađeni podaci o financijskom rezultatu Opće bolnice Varaždin i Specijalne bolnice Varaždinske Toplice”- rekao je Križanić.

Na dnevnom redu predstojeće sjednice naći će se i Prijedlog za izmjenu mreže javne zdravstvene službe. Opća bolnica Varaždin od Županije kao svog osnivača je zatražila podnošenje prijedloga za proširenje mreže u djelatnosti unutarnje medicine, na način da se broj stolica/postelja u dnevnoj bolnici s postojećih 19 poveća na 25. Postojeći broj raspoređen je na dvije lokacije, od čega je 16 postelja na lokaciji Varaždin, a tri su na lokaciji Klenovnik.

Za toplički nacionalni rehabilitacijski centar Ministarstvo zdravstva osiguralo je oko 2,93 milijuna eura. Vijećnici će raspravljati i o Prijedlogu zaključka o prihvaćanju prijedloga Sporazuma o financiranju dovršetka realizacije projekta Izgradnja i opremanje nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježničke moždine Specijalne bolnice kao i o Prijedlogu odluke o prihvaćanju Projekta obnove zgrade upravitelja kompleksa dvorca Šaulovec.

Predsjednik Županijske skupštine je dodao kako će župan vijećnicama i vijećnicima podnijeti izvješće o godišnjem izvršenju županijskog proračuna, a na sjednici će se raspravljati i o Izvješćima o radu i financijskom poslovanju Društva Crvenog križa Varaždinske županije za 2022. godinu, o Izvješću o radu i financijskom izvješću Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije za 2022. godinu, Izvješću o radu i financijskom izvješću Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije za 2022. godinu te o Izvješću o radu i financijskom izvješću Saveza športova Varaždinske županije za 2022. godinu.

Sjednica će se održati u srijedu, 24. svibnja ove godine s početkom u 9 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Sport

    Varaždinske atletičare očekuje niz europskih i svjetskih prvenstava, Jana Koščak ostvarit će san nastupom na Olimpijskim igrama, a društvo bi joj mogao raditi i Roko Farkaš

        Atletski klub Sloboda neizostavni je dio varaždinske, ali i hrvatske sportske priče. Klub koji je napunio 91 godinu djelovanja, iza sebe ima niz velikih rezultata, državnih rekorda te medalja s domaćih i inozemnih natjecanja, ali i nebrojene generacije mladih ljudi, koji su upravo uz AK Slobodu napravili svoje prve sportske korake.   Trenutno u klubu trenira gotovo 200 atletičarki i atletičara, dok atletsku školu polazi oko 120 članova. […]

    today18/03/2024 8

    0%