play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Edukacijske radionice uz izložbu Erik/a – vunasti nosorog

Tijekom održavanja Špancirfesta Gradski muzej Varaždin u palači Herzer od 23. do 27. kolovoza svaki dan od 10.00 do 11.30 sati organizira edukacijske radionice za djecu uz izložbu “Erik/a – vunasti nosorog“, kojima će se najmlađa publika imati prilike upoznati s čarima arheologije i paleontologije.

Radionica „Erikologija“ održava se dnevno od 23. do 26. kolovoza, a namijenjena je djeci u dobi od 6 do 10 godina. Na toj radionici, koju vodi muzejska pedagoginja u GMV-u na projektu „Living Castles“ Jelena Petković, mališani će kroz igru upoznati osnove arheološkog iskopavanja kostiju i postupaka s nalazima. U petak, 27. kolovoza održava se gostujuća radionica Hrvatskog prirodoslovnog muzeja pod nazivom „Izumrli divovi Hrvatske“, na kojoj će voditeljice muzejska savjetnica Renata Brezinščak i muzejska pedagoginja Petra Šparica djecu upoznati s nekima od najvećih vrsta životinja koje su u davnoj geološkoj prošlosti, prije više desetaka tisuća pa i milijuna godina, živjele na prostoru današnje Hrvatske. Radionica je namijenjena djeci u dobi od 5 do 10 godina i također se održava od 10.00 do 11.30 sati. Sudjelovanje u svakoj radionici iznosi 30,00 kuna, a zbog ograničenog broja sudionika (15 u jednoj radionici), obvezna je prethodna prijava na broj telefona 042 658 754. Za učenike s iskaznicom MIŠ – Muzej i škola za šk. god. 2020./2021. sudjelovanje je besplatno.

Izložba „Erik/a – vunasti nosorog“ otvorena je u palači Herzer GMV-a u kolovozu prošle godine, a obuhvaća multidisciplinarni prikaz jedinstvenog paleontološkog nalaza, odnosno fosilne ostatke vunastog nosoroga, procijenjene starosti na oko 20.000 godina, pronađene 1982. godine na području Malog Segečaka. Taj najbolje sačuvani primjerak takve vrste u Hrvatskoj prvi put je predstavljen javnosti na izložbi u GMV-u nakon dugotrajnih i zahtjevnih radova u svrhu trajne zaštite, provedenih u suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom u Zagrebu.

Izložba o vunastom nosorogu postavljena je za razgled do 19. prosinca ove godine, a tijekom održavanja Špancirfesta od 20. do 29. kolovoza bit će produženo otvorena za razgled kao i svi ostali izložbeni postavi GMV-a u Starom gradu, palači Herzer i palači Sermage svaki dan, osim ponedjeljka, od 10 do 20 sati.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Izaslanstvo Grada Varaždina odalo počast žrtvama u Vukovaru

  Izaslanstvo Grada Varaždina predvođeno predsjednicom Gradskog vijeća Zdravkom Grđan i legendarnim braniteljem Vukovara Damirom Laljekom, članom Gradskog vijeća odalo je u petak 18. studenoga 2022. godine zajedno s ostalim izaslanstvima iz cijele Hrvatske počast žrtvama u Vukovaru. U pratnji pripadnika Varaždinske građanske garde položili su vijence i upalili svijeće na Trpinjskoj cesti i kod Borovo Commercea. Na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara […]

  today19/11/2022 26

  0%