play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Edukacijske radionice uz izložbu Erik/a – vunasti nosorog

Tijekom održavanja Špancirfesta Gradski muzej Varaždin u palači Herzer od 23. do 27. kolovoza svaki dan od 10.00 do 11.30 sati organizira edukacijske radionice za djecu uz izložbu “Erik/a – vunasti nosorog“, kojima će se najmlađa publika imati prilike upoznati s čarima arheologije i paleontologije.

Radionica „Erikologija“ održava se dnevno od 23. do 26. kolovoza, a namijenjena je djeci u dobi od 6 do 10 godina. Na toj radionici, koju vodi muzejska pedagoginja u GMV-u na projektu „Living Castles“ Jelena Petković, mališani će kroz igru upoznati osnove arheološkog iskopavanja kostiju i postupaka s nalazima. U petak, 27. kolovoza održava se gostujuća radionica Hrvatskog prirodoslovnog muzeja pod nazivom „Izumrli divovi Hrvatske“, na kojoj će voditeljice muzejska savjetnica Renata Brezinščak i muzejska pedagoginja Petra Šparica djecu upoznati s nekima od najvećih vrsta životinja koje su u davnoj geološkoj prošlosti, prije više desetaka tisuća pa i milijuna godina, živjele na prostoru današnje Hrvatske. Radionica je namijenjena djeci u dobi od 5 do 10 godina i također se održava od 10.00 do 11.30 sati. Sudjelovanje u svakoj radionici iznosi 30,00 kuna, a zbog ograničenog broja sudionika (15 u jednoj radionici), obvezna je prethodna prijava na broj telefona 042 658 754. Za učenike s iskaznicom MIŠ – Muzej i škola za šk. god. 2020./2021. sudjelovanje je besplatno.

Izložba „Erik/a – vunasti nosorog“ otvorena je u palači Herzer GMV-a u kolovozu prošle godine, a obuhvaća multidisciplinarni prikaz jedinstvenog paleontološkog nalaza, odnosno fosilne ostatke vunastog nosoroga, procijenjene starosti na oko 20.000 godina, pronađene 1982. godine na području Malog Segečaka. Taj najbolje sačuvani primjerak takve vrste u Hrvatskoj prvi put je predstavljen javnosti na izložbi u GMV-u nakon dugotrajnih i zahtjevnih radova u svrhu trajne zaštite, provedenih u suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom u Zagrebu.

Izložba o vunastom nosorogu postavljena je za razgled do 19. prosinca ove godine, a tijekom održavanja Špancirfesta od 20. do 29. kolovoza bit će produženo otvorena za razgled kao i svi ostali izložbeni postavi GMV-a u Starom gradu, palači Herzer i palači Sermage svaki dan, osim ponedjeljka, od 10 do 20 sati.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Gornjem Ladanju uhvaćen vozač s 4,16 promila

  Jučer oko 18 sati i 30 minuta u Gornjem Ladanju, policijski službenici Mobilnog tima prometne policije PU varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. presretačem, zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 4.16 promila upravljao 45-godišnjak. Za počinjeni prekršaj izdan mu je prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od  10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju […]

  today13/07/2021 499