play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Županijski dužnosnici podržali rad udruge apstinenata Varaždinske županije „HRABROST“

Alkoholizam je socijalni i javnozdravstveni problem koji pogađa obitelji zajednice. Nažalost, Hrvatska je jedna od zemalja koja ima visoku konzumaciju alkoholnih pića. Obzirom da se nalazimo u mjesecu borbe protiv ovisnosti, Udruga apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“ na Franjevačkom trgu je predstavila svoje aktivnosti.

Njihove aktivnosti i rad došli su podržati i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec koji su se tom prilikom i upoznali s članstvom, ali i svim akcijama te programima koje provodi spomenuta udruga.

Predsjednik Udruge Đuro Kobal je naznačio kako Udruga djeluje već šestu godinu zaredom  i broji više od četrdeset članova koji se okupljaju jednom tjedno na radionicama i predavanjima, a Udruga organizira i aktivnosti kao što su sportske igre te izrada prigodnih poklona i brošura.

Zamjenica župana je istaknula kako je posebno zabrinjavajuće što sve veći broj mladih konzumira alkohol, što prva konzumiranja alkohola počinju već u osnovnoj školi ili pak što je u mnogim obiteljima još uvijek smiješno kad se malom djetetu kaže neka „namoči prst u alkohol“, misleći pritom kako mu se ništa neće dogoditi. „Iz tih razloga važno je da imamo jednu ovakvu udrugu, kao što je to Udruga apstinenata Varaždinske županije. Njihovi članovi ne samo da svojim svjedočanstvima mogu osvijestiti širu javnost o problematici ovisnosti o alkoholu, koja razara cijele obitelji, i seže duboko u srž samog društva, već nam svojim nadljudskom voljom i željom koju imaju mogu biti primjer da se vrijedi boriti protiv te bolesti. Stoga pohvaljujem rad ove Udruge te izražavam punu potporu svim članovima u poticanju kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti koje olakšavaju i učvršćuju apstinenciju samih članova” – zaključila je Silvija Zagorec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Ne podrže li vijećnici proračun Grada Varaždina, bale ostaju u Brezju

  Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković na konferenciji za novinare predstavili zaključke s održane sjednice Međustranačkog vijeća. Sjednica je bila sazvana na temu donošenja proračuna za 2023. godinu te se raspravljalo i oko problematike baliranog otpada, a gradski vijećnici imali su mogućnost postaviti pitanja i članovima stručnog tima za rješavanje varaždinskih bala Mirki Jozić, Aleksandri Anić Vučinić, odvjetnici Željki Brlečić, kao i Bruni Isteru, […]

  today21/12/2022 299

  0%