play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak priredio prijem za Amandu Mlinarić i Marina Ranteša

Varaždinska županija ima se čime ponositi: Amanda Mlinarić osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u streličarstvu, a Marin Ranteš je na svojem BMX-u osvojio Pannonian Challenge u Osijeku.

Za vrhunske mlade sportaše te njihove pratnje, predsjednika Varaždinskog streličarskog kluba Tomislava Mlinarića te Sunčiću Šebečić, Marinovu majku, prijem je danas u Županijskoj palači upriličio župan Anđelko Stričak kako bi im čestitao na iznimnim rezultatima.

„Čestitam od srca na uspjesima kojima ste nas učinili ponosnima. Varaždinska županija bogatija je tri zlatne medalje izborene u najjačoj, svjetskoj konkurenciji u zadnjih mjesec dana. Vaš uspjeh nije samo rezultat talenta, nego i dugogodišnjeg rada, napornih treninga i odricanja. To je dobra podloga za sve naše sportaše da u sljedećim godinama daju svoj maksimum i plasiraju se na Olimpijske igre u Parizu. Zbog pandemije koronavirusa, sport će u razdoblju pred nama biti posebno bitan za mlade, a upravo su im naši iznimni sportaši dobar putokaz.” – rekao je župan Anđelko Stričak i uručio im prigodne poklone.

Amanda Mlinarić, članica Varaždinskog streličarskog kluba, prva je mlada streličarka u povijesti koja je dvaput uzastopno osvojila zlato na svjetskom juniorskom prvenstvu, a u poljskom Wroclavu je ujedno postavila novi europski juniorski rekord u složenom luku.

„Temeljito sam se pripremila i bila sam spremna na pritisak, jer braniti titulu je uvijek teže nego prvi put osvojiti Svjetsko prvenstvo. Nekako mi je draža bila pobjeda 2019., ali naravno da mi je i ova bliska srcu. Europski rekord sam „punknula“ u eliminacijskom dijelu tako da zapravo nije bilo nekih većih problema i zbilja sam ponosna na svoj uspjeh. U kvalifikacijama sam bila sedma. Obično mi je uvijek cilj biti među prve dvije ili četiri, ali sam se uspjela probiti do finala, bez nekih većih teškoća i na kraju sam bila prva.” – rekla je Amanda, koja se nada da će se, nakon Europskog prvenstva u field u Poreču u rujnu, nastupiti i na seniorskom Svjetskom prvenstvu u SAD-u.

Marin Ranteš je ušao u povijest hrvatskog biciklizma osvojivši prvo brončanu medalju na UCI Svjetskom prvenstvu, a sada i Pannonian Challenge u Osijeku.

„Svako natjecanje je zahtjevno, a posebno ono pred domaćom publikom jer svi očekuju da budeš najbolji. Nakon operacije ramena osjećam se odlično na biciklu, svaki dan treniram i bio sam siguran da mogu pobijediti. Sretan sam što sam pred domaćom publikom i svojom obitelji uspio pokazati svoje najbolje trikove, bolje od toga ne može biti.” – rekao je Marin Ranteš.

Njegove majstorije na BMX-u varaždinska publika može pratiti uživo sutra 21. kolovoza na Pannonian Challenge touru u Varaždinu.

Dodajmo da je treće zlato u mjesec dana u svjetskoj konkurenciji osvojila Ines Leskovar, članica Savate i boksačkog kluba Omega, koja je bila prva na Svjetskom kupu u savate boksu assautu u austrijskom Weizu. Velikim uspjesima pridružila se i atletičarka Viktorija Vujović, koja je na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore i juniorke osvojila zlatnu medalju kao članica hrvatske štafete 4 puta 100 metara, a koja nije bila u mogućnosti odazvati se prijemu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Međunarodni dan mladih u Vinici

  Međunarodni dan mladih u Vinici će se obilježiti zanimljivim programom u organizaciji Udruge mladih UMAMI i pod pokroviteljstvom Općine Vinica. Program će se održati danas pod sjenicom Općine Vinica od 18 sati kada počinje likovna radionica „Bojama slikamo naše osjećaje“ namijenjena djeci i mladima, a priprema se i Balon party. Uslijedit će Hawai pub party koji će potrajati do 2 sata iza ponoći. Ove se godine Međunarodni dan mladih odvija […]

  today05/08/2022 50

  0%