play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak potpisao ugovor za projekt „Užina za sve“

„Užina za sve IV“ naziv je projekta Varaždinske županije kojim će se s gotovo milijun kuna bespovratnog novca iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i proračuna Republike Hrvatske u novoj školskoj godini financirati prehrana za 994 učenika u riziku od siromaštva.
Županu Anđelku Stričaku je danas na svečanosti u Zagrebu ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović. Projekt „Užina za sve IV“ financira se s maksimalnih 999.081,83 kune po pozivu pod nazivom „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. – 2022.)“. U sklopu tog poziva, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike je danas za ukupno 28 projekata dodijelilo 22,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. „Uz ta bespovratna sredstva, Varaždinska županija će iz svojeg proračuna osigurati dodatnih 2,3 milijuna kuna za besplatnu prehranu za sve učenike koji ostvaruju pravo na dječji doplatak. To je još jedan doprinos za stvaranje sustava jednakih šansi za učenike u 33 osnovne škole, čiji je Županija osnivač” – istaknuo je župan Stričak.
Ukupno će biti osigurano 3,3 milijuna kuna.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Raspisani izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

  Odlukom Vlade Republike Hrvatske („Narodne novine“ broj 37/23) raspisani su izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. Odluka je stupila na snagu 3. travnja 2023. godine. Za dan provedbe izbora određena je nedjelja 7. svibnja 2023. godine. Sukladno odredbama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, u Gradu Varaždinu bit će provedeni izbori za 15 članova Vijeća srpske nacionalne manjine te predstavnika albanske […]

  today05/04/2023 15

  0%