play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak održao radni sastanak s indijskim veleposlanikom

Varaždinska županija prijemom Veleposlanika Republike Indije Raja Kumara Srivastave priključila se obilježavanju 75 godina neovisnosti ove zemlje, a osim o ovoj važnoj obljetnici, na radnom se sastanku održanom u Županijskoj palači razgovaralo o postojećoj i potencijalima buduće gospodarske suradnje između Varaždinske županije i Republike Indije.

 

Obzirom da na području Varaždinske županije djeluju poduzeća koja već surađuju s dobavljačima i poduzećima u Indiji, ali i da Indija predstavlja velesilu koja se vrlo brzo razvija posebno u području digitalnih tehnologija, sastanku su nazočili gospodarstvenici s područja Županije te dekanica Fakulteta organizacije i informatike,  prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep.

Župan Anđelko Stričak je iskoristio priliku te veleposlaniku i državljanima Republike Indije čestitao obljetnicu te izrazio nadu da će biti još njegovih dolazaka.

-Iako smo mali, Indija nam je zanimljiva jer ima ambiciozan razvojni program. Drago mi je da smo se priključili obilježavanju ove obljetnice i da su s nama predstavnici nekih poduzeća koja već uspješno surađuju s dobavljačima i poduzećima u Indiji. Danas Indija, u kojoj živi gotovo 1,35 milijardi ljudi, u čemu je veliki udio mladih, predstavlja velesilu, a potencijal za povećanje izvoza iz Indije nalazi se u području tekstilne i kožne industrije, farmaceutike, kemijskih proizvoda, te industrijskih i električnih uređaja, a uvoza na razvoju informacijsko-komunikacijskih i digitalnih tehnologija – kazao je župan.

 

Veleposlanik Raj Kumar Srivastava u svom je prvom posjetu Varaždinskoj županiji istaknuo kako se veseli budućoj suradnji, posebno ukazujući na potencijal u području razmjene talenata, tehnologije, turizma i trgovine.

– Važno je da se redovito sastajemo i komuniciramo kako bismo istražili mogućnosti suradnje na području gospodarstva, obrazovanja i kulture. Osobno sam na raspolaganju za pokretanje različitih inicijativa ili pružanje pomoći u poslovanju s našim tvrtkama – kazala je njegova ekscelencija te posebno ukazala na opcije uključivanja Županije u brojna događanja koja se organiziraju u narednih godinu dana povodom obilježavanja 75 obljetnice indijske neovisnosti.

Obzirom da na području Varaždinske županije među tvrtkama postoje potencijali za razvoj nove suradnje, sastanku su nazočili i lokalni gospodarstvenici: Nenad Jakovljević iz ACG Europe iz Ludbrega, jednog od vodećih proizvođača tvrdih želatinskih kapsula u ovome dijelu Europe, koja je u vlasništvu poduzeća iz Indije, Tomislav Babić iz tekstilnog poduzeća Varteks, koje je unatoč krizi koja je zadesila tekstilnu industriju, opstalo na tržištu i danas je specijalizacijom na određene vrste proizvoda našao svoju nišu na svjetskom tržištu, Stjepan Šafran – predsjednik Nadzornog odbora Metal Product d.o.o., renomiranog poduzeća specijaliziranog u metaloprerađivačkoj proizvodnji, LED rasvjeti, elektroopremi te Dragutin Gložinić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Varaždin, ključne potporne institucija s kojom Varaždinska županija surađuje u pogledu ostvarivanja gospodarske suradnje i investicija.

 

Dekanica Fakulteta organizacije i informatike, prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep pritom je ukazala na potencijal razvoja IT i digitalnih tehnologija kroz povezivanje obrazovnih i istraživačkih institucija.

 

Veleposlanika je zanimala i povijest same županije, pa mu je tako u jednom kraćem obilasku pokazana Županijska palača i prezentirana povijest Varaždinske županije. Budući da upravo traje Špancirfest, najveći i najposjećeniji festival ovog dijela Hrvatske, veleposlanik je imao prilike doživjeti barem dio dnevne atmosfere ove manifestacije.

 

Na prijemu su sudjelovali i zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović i zamjenica pročelnika za regionalni razvoj i europske poslove Larisa Križan Breljak.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dodjeljene potpore iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael”

  U Županijskoj palači u Varaždinu održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijske potpore na području prevencije kriminaliteta iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ Varaždinske županije. Naime, početkom ožujka ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za: preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili projekte koje se kontinuirano provode određeno vrijeme i prepoznati su kao učinkoviti u prevenciji kriminaliteta, odnosno za nove preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili […]

  today07/06/2023 5

  0%