play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak održao radni sastanak s indijskim veleposlanikom

Varaždinska županija prijemom Veleposlanika Republike Indije Raja Kumara Srivastave priključila se obilježavanju 75 godina neovisnosti ove zemlje, a osim o ovoj važnoj obljetnici, na radnom se sastanku održanom u Županijskoj palači razgovaralo o postojećoj i potencijalima buduće gospodarske suradnje između Varaždinske županije i Republike Indije.

 

Obzirom da na području Varaždinske županije djeluju poduzeća koja već surađuju s dobavljačima i poduzećima u Indiji, ali i da Indija predstavlja velesilu koja se vrlo brzo razvija posebno u području digitalnih tehnologija, sastanku su nazočili gospodarstvenici s područja Županije te dekanica Fakulteta organizacije i informatike,  prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep.

Župan Anđelko Stričak je iskoristio priliku te veleposlaniku i državljanima Republike Indije čestitao obljetnicu te izrazio nadu da će biti još njegovih dolazaka.

-Iako smo mali, Indija nam je zanimljiva jer ima ambiciozan razvojni program. Drago mi je da smo se priključili obilježavanju ove obljetnice i da su s nama predstavnici nekih poduzeća koja već uspješno surađuju s dobavljačima i poduzećima u Indiji. Danas Indija, u kojoj živi gotovo 1,35 milijardi ljudi, u čemu je veliki udio mladih, predstavlja velesilu, a potencijal za povećanje izvoza iz Indije nalazi se u području tekstilne i kožne industrije, farmaceutike, kemijskih proizvoda, te industrijskih i električnih uređaja, a uvoza na razvoju informacijsko-komunikacijskih i digitalnih tehnologija – kazao je župan.

 

Veleposlanik Raj Kumar Srivastava u svom je prvom posjetu Varaždinskoj županiji istaknuo kako se veseli budućoj suradnji, posebno ukazujući na potencijal u području razmjene talenata, tehnologije, turizma i trgovine.

– Važno je da se redovito sastajemo i komuniciramo kako bismo istražili mogućnosti suradnje na području gospodarstva, obrazovanja i kulture. Osobno sam na raspolaganju za pokretanje različitih inicijativa ili pružanje pomoći u poslovanju s našim tvrtkama – kazala je njegova ekscelencija te posebno ukazala na opcije uključivanja Županije u brojna događanja koja se organiziraju u narednih godinu dana povodom obilježavanja 75 obljetnice indijske neovisnosti.

Obzirom da na području Varaždinske županije među tvrtkama postoje potencijali za razvoj nove suradnje, sastanku su nazočili i lokalni gospodarstvenici: Nenad Jakovljević iz ACG Europe iz Ludbrega, jednog od vodećih proizvođača tvrdih želatinskih kapsula u ovome dijelu Europe, koja je u vlasništvu poduzeća iz Indije, Tomislav Babić iz tekstilnog poduzeća Varteks, koje je unatoč krizi koja je zadesila tekstilnu industriju, opstalo na tržištu i danas je specijalizacijom na određene vrste proizvoda našao svoju nišu na svjetskom tržištu, Stjepan Šafran – predsjednik Nadzornog odbora Metal Product d.o.o., renomiranog poduzeća specijaliziranog u metaloprerađivačkoj proizvodnji, LED rasvjeti, elektroopremi te Dragutin Gložinić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Varaždin, ključne potporne institucija s kojom Varaždinska županija surađuje u pogledu ostvarivanja gospodarske suradnje i investicija.

 

Dekanica Fakulteta organizacije i informatike, prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep pritom je ukazala na potencijal razvoja IT i digitalnih tehnologija kroz povezivanje obrazovnih i istraživačkih institucija.

 

Veleposlanika je zanimala i povijest same županije, pa mu je tako u jednom kraćem obilasku pokazana Županijska palača i prezentirana povijest Varaždinske županije. Budući da upravo traje Špancirfest, najveći i najposjećeniji festival ovog dijela Hrvatske, veleposlanik je imao prilike doživjeti barem dio dnevne atmosfere ove manifestacije.

 

Na prijemu su sudjelovali i zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović i zamjenica pročelnika za regionalni razvoj i europske poslove Larisa Križan Breljak.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 8 1

  0%