play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak novi topnik Purgara

Ove subote Varaždinska građanska garda nastavila je sa svečanom smjenom straže ispred Gradske vijećnice i izvođenjem pucnja iz Varaždinskog topa, točno u podne, na Starom gradu. Uzicu je povukao novi župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Anđelko Stričak, ekonomist, ratnik i političar, sudionik je Domovinskog rata kao pripadnik specijalne policije Rode, ranjavan, saborski zastupnik od 2015. godine, načelnik Općine Visoko, županijski vijećnik, član mnogih odbora i povjerenstva, lovac, otac dvoje djece, ističu Purgari.

Anđelko je klasičan primjer potvrde stare poslovice: život, roditelje i ime dobiješ po rođenju, ali čast i ugled trebaš sam zaraditi. I Anđelko je stekao i ugled i poštovanje kao principijelan, odgovoran i prije svega čovjek od riječi. Uvijek je spreman pomoći, uskočiti, odraditi – bilo što, ako je to dobro za naš grad, županiju, našu domovinu. Sigurni smo da je naša županija dobila vrlo odgovornu osobu, dobrog motivatora i koordinatora, osobu koja od svojih službenika neće tražiti ništa što sam nije spreman odraditi. Pozicijom iza Varaždinskog topa Varaždinska građanska garda odaje dužno priznanje za sve što je Anđelko Stričak uradio do sada, ta daje podršku novom županu Varaždinske županije u budućem radu. Radujemo se suradnji u vremenima ispred nas. Dobro došao u kuću slavnih, poručili su Purgari.

Zahvaljujem Varaždinskoj građanskoj gardi na pozivu da budem njihov topnik. To me zaista razveselilo, a pogotovo njihove tople riječ da čast i ugled moraš graditi sam kroz život. Upravo takvim smatram i poziv župana, a isto takvim i poziv popularnih Purgara odnosno pripadnika Varaždinske građanske garde. Oni njeguju tradiciju i povijest Varaždina i time pridonose njegovom identitetu. Danas nakon 271 godinu postojanja oni su doslovno zaštitni znak grada Varaždina odnosno varaždinski brend. Osim njih, u gradu Varaždinu još je jedna povijesna postrojba, a to su Husari. Koliko sam upoznat, i u ostalim gradovima i općinama dolazi do izražaja upravo taj vid promocije i njegovanja te naše povijesne i vojne baštine. U Ivancu imamo vitezove Ivanovce i Rudarsku četu, u Čanjevu, odnosno općini Visoko, Praškocijeve haramije. Sve to doprinosi očuvanju našeg nacionalnog identiteta, naše povijesti i kulture, ali obogaćuje i našu turističku ponudu” – naglasio je župan Stričak.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
  20:25NE DAJ IM DA NAS RASTAVE - HRNIĆ MILO
  20:22MORNAREVA PJESMA - VAJTA
  20:18U DVOJE JE LJEPŠE - DIMITROVSKA LJUPKA & IVICA ŠERFEZI
  20:14LASTAVICA - CETINIĆ MERI
  20:11DOBRA TI VEČER MATI MOJA - KOVAČ MATE MIŠO
 • Regija

  Višemilijunska ulaganja HEP-a na području Novog Marofa

  Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač održao je sastanak s direktorom Elektre Varaždin Zdenkom Đulom i suradnicima na kojem je bilo riječi o izvedenim radovima u proteklom razdoblju, kao i o onima u tijeku ili u pripremi. HEP ODS d.o.o. Elektra Varaždin je u ovoj godini završila s radovima na niskonaponskim mrežama u Strmcu, tzv. Janušice u vrijednosti 70.000 kn, u Krču i Ključicama vrijednosti 150.000 kn te u Ključu i […]

  today07/05/2021 25