play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak novi topnik Purgara

Ove subote Varaždinska građanska garda nastavila je sa svečanom smjenom straže ispred Gradske vijećnice i izvođenjem pucnja iz Varaždinskog topa, točno u podne, na Starom gradu. Uzicu je povukao novi župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Anđelko Stričak, ekonomist, ratnik i političar, sudionik je Domovinskog rata kao pripadnik specijalne policije Rode, ranjavan, saborski zastupnik od 2015. godine, načelnik Općine Visoko, županijski vijećnik, član mnogih odbora i povjerenstva, lovac, otac dvoje djece, ističu Purgari.

Anđelko je klasičan primjer potvrde stare poslovice: život, roditelje i ime dobiješ po rođenju, ali čast i ugled trebaš sam zaraditi. I Anđelko je stekao i ugled i poštovanje kao principijelan, odgovoran i prije svega čovjek od riječi. Uvijek je spreman pomoći, uskočiti, odraditi – bilo što, ako je to dobro za naš grad, županiju, našu domovinu. Sigurni smo da je naša županija dobila vrlo odgovornu osobu, dobrog motivatora i koordinatora, osobu koja od svojih službenika neće tražiti ništa što sam nije spreman odraditi. Pozicijom iza Varaždinskog topa Varaždinska građanska garda odaje dužno priznanje za sve što je Anđelko Stričak uradio do sada, ta daje podršku novom županu Varaždinske županije u budućem radu. Radujemo se suradnji u vremenima ispred nas. Dobro došao u kuću slavnih, poručili su Purgari.

Zahvaljujem Varaždinskoj građanskoj gardi na pozivu da budem njihov topnik. To me zaista razveselilo, a pogotovo njihove tople riječ da čast i ugled moraš graditi sam kroz život. Upravo takvim smatram i poziv župana, a isto takvim i poziv popularnih Purgara odnosno pripadnika Varaždinske građanske garde. Oni njeguju tradiciju i povijest Varaždina i time pridonose njegovom identitetu. Danas nakon 271 godinu postojanja oni su doslovno zaštitni znak grada Varaždina odnosno varaždinski brend. Osim njih, u gradu Varaždinu još je jedna povijesna postrojba, a to su Husari. Koliko sam upoznat, i u ostalim gradovima i općinama dolazi do izražaja upravo taj vid promocije i njegovanja te naše povijesne i vojne baštine. U Ivancu imamo vitezove Ivanovce i Rudarsku četu, u Čanjevu, odnosno općini Visoko, Praškocijeve haramije. Sve to doprinosi očuvanju našeg nacionalnog identiteta, naše povijesti i kulture, ali obogaćuje i našu turističku ponudu” – naglasio je župan Stričak.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Održan prijem za 50-ak učenika i mentora koji su nastupili na županijskim i državnim natjecanjima

  U sklopu obilježavanja Dana Općine Maruševec i blagdana svetog Jurja, načelnik Mario Klapša primio učenike i mentore Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec koji su ostvarili rezultate na županijskim i državnim natjecanjima iz literarnog i dramsko-scenskog stvaralaštva, u matematici, informatici, engleskom jeziku, STEM-u i sportu. Prilikom obraćanja, načelnik Klapša je izrazio zahvalu i uputio čestitke na trudu kojeg su prisutni uložili i postignućima koje su ostvarili u proteklih godinu dana na […]

  today27/04/2024 55

  0%