play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Anđelko Stričak ugostio počasnog hrvatskog konzula u Republici Mađarskoj Atilu Kosa

Varaždinsku županiju posjetio je dr. Atila Kos, počasni hrvatski konzul u Republici Mađarskoj koji je na tu dužnost stupio 2018. godine. Podsjetimo, osim veleposlanstva u Budimpešti, Republika Hrvatska ima generalni konzulat u Pečuhu te konzulat u Nagykanizsi.

U Županijskoj palači primili su ga župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić te privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije Mladen Jakopović.

Župan Stričak je dragog gosta upoznao s bogatom poviješću Varaždinske županije , ali i projektima koje Županija provodi na području obrazovanja, poljoprivrede te turizma. S Republikom Mađarskom nas dijeli zajednička povijest, a imamo i jako dobre susjedske odnose. Gospodin Kos nam svakako može biti poveznica u suradnji između naše Županije i pojedinih mađarskih županija. Ionako surađujemo s mađarskim partnerima na prekograničnim projektima, a tu je dobar primjer Grad Ludbreg”- rekao je župan, a s njime se složio i dr. Atila Kos naglasivši pritom bliskost mađarskog i hrvatskog naroda.

Varaždinska županija je atraktivna županija, vrlo razvijena i u gospodarskom te turističkom smislu, a o području kulture da i ne govorimo – rekao je počasni hrvatski konzul u Republici Mađarskoj.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić je rekao kako Ludbreg već niz godina surađuje s mađarskim gradovima i institucijama na području kulture, sporta te vjerskog turizma.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Usvojen proračun Varaždinske županije za 2023. vrijedan 230,8 milijuna eura

  Proračun Varaždinske županije za 2023. godinu iznosi 230,8 milijuna eura, a prvi put je iskazan u novoj službenoj valuti Republike Hrvatske. Riječ je o konsolidiranom proračunu u koji je uključeno svih 57 proračunskih korisnika Županije, dok u ukupnom proračunu sama Županija sudjeluje s 42,4 milijuna eura.   Temeljni financijski dokument su na sjednici većinom glasova prihvatili vijećnici Županijske skupštine.   - Proračun za 2023. godinu, osim što vodi brigu o […]

  today30/11/2022 16

  0%