play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Anđelko Stričak susreo se s predstavnicima nacionalnih manjina

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio je u Županijskoj palači prijem za predstavnike nacionalnih manjina s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije, a prijemu je nazočila i saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga, zatim saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora kao i pročelnica Županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Župan Stričak je naglasio kako je ovo treći puta da se sastaje s predstavnicima nacionalnih manjina u svome mandatu. „Varaždinska Županija poduzima sve kako bi se svi njeni građani, osjećali sigurno i komotno, pa tako i pripadnici nacionalnih manjina, te strani radnici na privremenom radu u našoj županiji kojih je sve više. Upravo zbog toga radimo na tome da se iznađe prostor za centar inkluzivnosti odnosno mjesto za integraciju stranih radnika. S obzirom da nam je ovo treći sastanak u ovome mandatu dotaknuli smo se problematike s kojima se nacionalne manjine susreću, a isto tako s nemilim događajima koji su se dogodili protekli vikend. Smatram da svi osuđujemo svaki vandalizam i govor mržnje te da takvim pojavama nema mjesta nigdje, a kamoli u javnom prostoru. Također izjave zamjenika direktora gradske tvrtke Čistoća koji je zazivao ruske tenkove kako bi se raščistila situacija u Ivancu, a koja je vezana za odvoz otpada zasigurno ne doprinosi kulturi dijaloga. Stoga apeliram na sve da se usredotočimo na projekte i investicije koje doprinose kvaliteti života svih naših sugrađana” – rekao je župan.

Saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga zahvalila se županu na gostoprimstvu te je izrazila zadovoljstvo ovakvim načinom komunikacije između predstavnika Varaždinske županije i predstavnika nacionalnih manjina. „Došla sam izraziti podršku svojim kolegama i kao zastupnica manjinske stranke, ali i kao odgovorna građanka ove države. Nažalost, neke stvari se ponavljaju i moramo ih osuditi, ali svi zajedno moramo poraditi na građanskom odgoju i na širenju tolerancije”- rekla je Anja Šimpraga.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pokazna vježba u Varaždinskim Toplicama pokazala izvanrednu spremnost vatrogasaca

  U organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinke Toplice, u subotu je održana javno pokazna vježba pod nazivom „Bernarda 2023”, na objektima u sklopu pansiona i hotela. U vježbi je sudjelovalo sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Varaždinskih Toplica; DVD Varaždinske Toplice, DVD Vrtlinovec, DVD Drenovec, DVD Donja Poljana, DVD Leskovec, DVD Tuhovec i DVD Grešćevina. Hrabri vatrogasci su još jednom potvrdili svoju izvanrednu spremnost i odgovornost u suočavanju s različitim izazovima, […]

  today13/11/2023 9

  0%