play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Anđelko Stričak susreo se s predstavnicima nacionalnih manjina

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio je u Županijskoj palači prijem za predstavnike nacionalnih manjina s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije, a prijemu je nazočila i saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga, zatim saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora kao i pročelnica Županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Župan Stričak je naglasio kako je ovo treći puta da se sastaje s predstavnicima nacionalnih manjina u svome mandatu. „Varaždinska Županija poduzima sve kako bi se svi njeni građani, osjećali sigurno i komotno, pa tako i pripadnici nacionalnih manjina, te strani radnici na privremenom radu u našoj županiji kojih je sve više. Upravo zbog toga radimo na tome da se iznađe prostor za centar inkluzivnosti odnosno mjesto za integraciju stranih radnika. S obzirom da nam je ovo treći sastanak u ovome mandatu dotaknuli smo se problematike s kojima se nacionalne manjine susreću, a isto tako s nemilim događajima koji su se dogodili protekli vikend. Smatram da svi osuđujemo svaki vandalizam i govor mržnje te da takvim pojavama nema mjesta nigdje, a kamoli u javnom prostoru. Također izjave zamjenika direktora gradske tvrtke Čistoća koji je zazivao ruske tenkove kako bi se raščistila situacija u Ivancu, a koja je vezana za odvoz otpada zasigurno ne doprinosi kulturi dijaloga. Stoga apeliram na sve da se usredotočimo na projekte i investicije koje doprinose kvaliteti života svih naših sugrađana” – rekao je župan.

Saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga zahvalila se županu na gostoprimstvu te je izrazila zadovoljstvo ovakvim načinom komunikacije između predstavnika Varaždinske županije i predstavnika nacionalnih manjina. „Došla sam izraziti podršku svojim kolegama i kao zastupnica manjinske stranke, ali i kao odgovorna građanka ove države. Nažalost, neke stvari se ponavljaju i moramo ih osuditi, ali svi zajedno moramo poraditi na građanskom odgoju i na širenju tolerancije”- rekla je Anja Šimpraga.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Poziv na predaju uzoraka za 29. Međunarodnu izložbu mladih vina

  Udruga vinogradara „Trsek” Ludbreg organizira 29. Međunarodnu izložbu mladih vina, koja će se 28. siječnja održavati u hotelu “Crnković” u Ludbregu. Vinogradari mogu sudjelovati s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne sorte ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska. Za predaju uzoraka treba pripremiti 3 boce po 1 l (ukupno 3 litre) ili 4 boce po 0,75 l (butelje). Proizvođači koji imaju […]

  today04/01/2022 43