play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zbor Stellarium iz Cestice proslavio 5 godina rada

Na inicijativu prof. Gordane Kos Kolar, na jesen 2016. godine u sklopu KUD-a općine Cestica osnovan je Ženski pjevački zbor Stellarium. Tijekom petogodišnje povijesti zbor je nastupao diljem Varaždinske županije i Republike Hrvatske, a gostovao je i u inozemstvu. U cilju promicanja tradicije, zbornog pjevanja i očuvanja kulturno povijesne baštine kraja, u organizaciji KUD-a i rukovodstva zbora, organiziraju se prigodni koncerti, a uz godišnjicu formiranja zbora početkom studenoga članice Zbora organiziraju, pod nazivom „Večer vokalnih sastava i zborova“, koncert na kojem sudjeluju i ostali izvođači. Zbog poznate situacije s „koronom“ lanjske godine koncert se nije mogao održati, a ovogodišnji koncert, u subotu, 6. studenoga 2021. godine, održan je u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Ovogodišnji, četvrti koncert održan je u subotu u Kulturnom centru, pod pokroviteljstvom općine Cestica, a praćenje koncerta za izvođače koji nisu bili na pozornici, kao i posjetitelje za koje nije bilo mjesta u dvorani, praćenje je omogućeno u susjednoj zgradi DVD-a Križovljan Cestica.

U uvodnom dijelu koncerta nastupile su članice zbora Stellarium, a „Večer vokalnih sastava i zborova“ započele su ˝Zborom Hrvatica˝ iz opere ˝Porin˝, Vatroslava Lisinskog, skladbom ˝Na obloku˝, nedavno preminulog kompozitora iz Samobora prof. Željka Bradića, te pjesmom ˝Vužgi jednu luč˝. Svoj prvi nastup na koncertu članice zbora, a posebno posljednju pjesmu ˝Vužgi jednu luč˝, posvetile su prerano preminuloj članici zbora Gordani Rožmarić (1978. – 2021.). Ženske klape Angeluš iz Cestice predstavila se pjesmama: O pruži mile ruke, Sve ptičice iz gore i Ružo moja crvena, a Natalija Zrinski iz Breznice predstavila se pjesmama: Baš je lepo živeti i Tu je tvoja zemlja. Tradicionalno na „Večeri vokalnih sastava i zborova“ nastupaju i članice vokalnog sastava Leluje iz Vinice, a ove godine predstavile su se s pjesmama: U tišini hrama, Gorica i Skitnica.

U završnom dijelu programa zbor Stellarium, izveo je dvije skladbe Oj Jelena, Jelena, Borisa Popandopula, te narodnu pjesmu iz Istre, Naranča, a potom su svi izvođači izveli Odu radosti Ludwiga van Beethovena te nakon toga i skladbu Oko jene hiže.

Nakon održanog koncerta u ime organizatora, izvođačima i prisutnim posjetiteljima, zahvalila je Lea Milec, predsjednica KUD-a, a zahvalnice za potporu održavanja koncerta i radu KUD-a primili su: Općina Cestica, načelnik Mirko Korotaj, Pekarnica Petra, Cvjećarnica Anemona, Vina Furjan, Krojački obrt Kos, Bistro Žmah, Davor Vočanec, Ivan Mikec i Franjo Talan, te izvođači; Ženski vokalni sastav Leluje, Klapa Angeluš, Natalija Zrinski i Bernardica Bačan. U znak zahvalnosti za besprijekorno vođenje programa prigodan poklon primila je i Lorena Gavrić, a buket cvijeća primile su i voditeljice zbora Stellarium, prof. Gordana Kos Kolar i Lucija Kolar.

Tradicionalnom koncertu i proslavi pete obljetnice zbora Stellarium bili su uz načelnika Mirka Korotaja i predsjednika Općinskog vijeća Općine Cestica Darka Majhena prisutni i općinski vijećnici, županijska vijećnica Sanda Županić, i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, a na slavljenički koncert iz Zagreba došao je i Josip Horvat, jedan od čelnika Hrvatskog žrtvoslovnog društva i vlč. Zorislav Šafran, župnik župe Uzvišenja sv. Križa.

Po održanom koncertu članice zbora Stellarium, za uzvanike i goste, priredile su druženje, a za petu obljetnicu rada zbora, sebe i goste počastile su tortom.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Otvoren Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju POS stanova u Lepoglavi

  Zainteresirani za kupnju stana iz Programa poticane stanogradnje na području Grada Lepoglave moći će, zaključno do 14. svibnja, Gradu Lepoglavi podnijeti zahtjev za kupnju vlastitog stambenog prostora. Naime, Grad Lepoglava je raspisao Javni poziv za utvrđivanje Liste prvenstva za podnošenje zahtjeva za kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području Grada Lepoglave. Na temelju podnesenih pisanih zahtjeva Grad Lepoglava će, prema definiranim mjerilima, utvrdit listu prvenstva za kupnju stanova […]

  today19/03/2021 16