play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Započeo je jubilarni 20. olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Varaždina, započeo je jubilarni 20. olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina. Najveselija manifestacija je okupila čak 15 dječjih vrtića koji će se natjecati u raznim aktivnostima i disciplinama te pokazati svoja znanja i vještine iz sporta i likovne umjetnosti.

 

Koordinatorica projekta, Anica Sitar, stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina ističe kako je ovo zaista veliki jubilej.

 

-Sama činjenica da je iza nas već 19 uspješno provedenih Olimpijskih festivala je za svaku pohvalu.

I ove smo godine okupili velik broj dječjih vrtića i vrtićaraca, njih 600-njak, što je savršeni dokaz tomu da Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina već godinama uspješno spaja sport i natjecateljski duh s onim najmlađima – izjavila je Sitar.

 

Tako je u ponedjeljak, likovnom radionicom u sportskoj dvorani Graberje i službeno započeo olimpijski tjedan u Varaždinu. Ovogodišnja tema likovne radionice je „moj najdraži sport“,a svi dječji radovi biti će izloženi finalnog dana u sklopu Sportskog centra „Sloboda“.

Olimpijada se nastavlja u utorak, od 10 sati, biciklističkim poligonom na vanjskim terenima u sklopu sportske dvorane u Graberju, zatim slijede teniski višeboj i natjecanje u plivanju, a završava velikim finalom u petak, 26. svibnja.

 

Jedna od sudionica ovogodišnjeg olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina je sedmogodišnja Bruna iz Dječjeg vrtića Pinokio, koja je uvjerena da će joj ovaj tjedan biti veseo i aktivan.

 

-Idem na bacanje loptice, a sad ćemo crtati – rekla je Bruna koja se i inače bavi sportom te iako joj je tek sedam godina, Bruna zna zašto je važno baviti se sportom:

 

-Da budemo zdravi, veseli i da smo jako dobri u sportu – rekla je Bruna.

 

Grad Varaždin već tradicionalno podržava Olimpijadu dječjih vrtića koja je krenula još prije 20 godina iz Varaždina, a danas su je prihvatili i brojni drugi gradovi u Republici Hrvatskoj. Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Danijela Vusić, ističe kako je Grad Varaždin jedan od onih gradova koji najviše ulažu u sport.

 

-Krenula je u suradnji Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga, a i ove godine imamo male snage – 15 dječjih vrtića s područja Grada Varaždina, što privatnih, što objekata Dječjeg vrtića Varaždin. Grad Varaždin trudi se djeci omogućiti jednake mogućnosti pa tako i kroz taj program koji je povezan s njihovim odgojem i obrazovanjem kroz sport – rekla je Vusić.

 

Cilj programa je promocija olimpizma, odgajanje djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

 

Kao i u godinama dosad, veliko finale održat će se na Sportskom centru „Sloboda“, gdje će se mališani iz 15 gradskih dječjih vrtića natjecati u malom nogometu i atletskim disciplinama: trčanje 50m, štafeta 4 x 25m, bacanje loptice, skok u dalj.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Simboličnim znakom pažnje HNS ženama poslao snažnu poruku

  Hrvatska narodna stranka, kao liberalna stranka centra koja se zalaže za ravnopravnost spolova na svim razinama, tradicionalno obilježava Međunarodni dan žena, dan kada se slave društveni, ekonomski i politički uspjesi žena. Županijska i gradska organizacija Varaždinskog HNS-a prigodno su isti obilježile proteklog vikenda podjelom cvijeća ženama i razgovorom o aktualnostima. Nakon što su članovi gradske organizacije HNS-a u subotu posjetili Dom za starije i nemoćne Varaždin i umirovljenice razveselili šarenim […]

  today08/03/2022 78

  0%